Soylu'dan Bülent Arınç'a KHK göndermesi!

Soylu'dan Bülent Arınç'a KHK göndermesi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nu ziyaret etti. Ziyaretin Bülent Arınç'ın KHK'lılar ile ilgili sözlerinin ardından gerçekleşmesi ve Soylu'nun komisyondan övgü ile bahsetmesi dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dikkat çeken bir ziyaret gerçekleştirdi. Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'nu ziyaret eden Soylu, komisyonun çalışmalarından övgü ile söz etti.

Soylu'nun OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'na ziyaretinin Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın KHK'lılar ile ilgili sözlerinin ardından gerçekleşmesi ise, Arınç'a gönderme olarak yorumlandı.

Arınç, AA eski Genel Müdürü gazeteci Kemal Öztürk'e yaptığı açıklamada, FETÖ üyesi oldukları nedeniyle KHK ile ihraç edilenlerden utandığını ifade etmiş ve KHK'lılardan özür dilemişti. Arınç aynı açıklamalarında FETÖ yargılamalarını da Ergenekon yargılamalarına benzetmişti. 

Soylu ise, Arınç'ın tartışılan bu açıklamalarının ardından gerçekleştirdiği ziyareti, "Hukukun üstünlüğüne riayet ederek, titiz ve başarılı çalışmalara imza atan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nu ziyaret ettik. Sayın Başkanın nezdinde tüm çalışanlara gösterdikleri özveri nedeniyle teşekkür ediyorum." ifadeleriyle duyurdu.

soy-001.jpg

İlgili Haberler