Sözcü gazetesine milyonlarca liralık vergi cezası

Sözcü gazetesine milyonlarca liralık vergi cezası
Sözcü gazetesi bugünkü manşetinde büyük vergi cezalarıyla gazetelerine karşı yıpratma operasyonlarının sürdüğünü duyurdu.

Sözcü’nün bugünkü “Ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız” başlıklı manşetinde “Yazılı basında en fazla vergiyi vermesine rağmen Sözcü Gazetesi’ne vergi cezası kestiler. Susturmak için de FETÖ’cülükle suçladılar. Ne yaparsanız yapın, Sözcü’yü durduramayacaksınız!” denildi.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"14.5 MİLYON LİRALIK CEZA"

'Kamu kurumlarından ve hükümetin kontrolündeki şirketlerden herhangi bir reklam almayan Sözcü'ye 2018 yılında toplam 14.5 milyon lira vergi cezası kesildi. Oysa ki, gazetenin bağlı bulunduğu Estetik ve Çağdaş şirketleri 2018 yılında 6 milyon TL, 2019 yılında 10.5 milyon lira vergi ödedi. Buna karşın devletin her yıl on milyonlarca liralık reklam desteğini alan iktidara yakın gazeteler, söz konusu vergi vermek olunca Sözcü'nün yanına dahi yaklaşamıyorlar.

ÖZEL EKİP KURULDU

Sözcü Gazetesi'nin merkezi İstanbul'da olmasına rağmen, şirketi incelemek için Ankara'dan 4 kişilik özel ekip görevlendirildi. Maliye tarihinde ender rastlanacak şekilde, sanki İstanbul'da müfettiş yokmuş gibi Ankara'dan inceleme yapılması, soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Pandemi bahanesiyle İstanbul'da belgeleri incelemeye gelmeyen müfettişler, vergi tekniği raporunu göstermeden milyonlarca liralık haksız cezalar kesti.'