Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Tunus açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Tunus açıklaması
Tunus'ta yaşanan gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Dost ve kardeş Tunus'ta demokratik sürecin askıya alınmasını ve halkın demokratik iradesinin yok sayılmasını reddediyoruz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Tunus'ta halkın iradesinin yok sayılmasını reddediyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Twitter hesabından, Tunus''ta yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kalın, "Dost ve kardeş Tunus''ta demokratik sürecin askıya alınmasını ve halkın demokratik iradesinin yok sayılmasını reddediyoruz. Anayasal meşruiyeti ve halk desteği olmayan girişimleri kınıyoruz. Tunus demokrasisinin bu süreçten güçlenerek çıkacağına inanıyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, mevcut Başbakan Meşişi''yi görevden aldığını, atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralmaya karar verdiğini açıklamıştı.

Tunus Cumhurbaşkanlığının yayınladığı videoda, ülkedeki askeri komuta kademesinin ve güvenlik yetkililerinin katıldığı bir toplantı sonrasında konuşan Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, "Tunus''un içinde bulunduğu yağma, yangın ve durum karşısında ülkeyi kurtarmak için olağanüstü önlemler alması gerektiğini" belirterek isim vermediği bazı grupların belirli bölgelerde iç savaş çıkarmak için para topladığını iddia etti.