Deniz Zeyrek 40 milyonu dolar silinen hatırlı iş adamını yazdı

Deniz Zeyrek 40 milyonu dolar silinen hatırlı iş adamını yazdı
Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Korkmaz ile İnan Kıraç arasında yaşanan hisse sorunu ve Korkmaz’ın 40 milyon dolardan vazgeçmesine ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme alan Zeyrek, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup iletildiğini ve İçişleri Bakanı Soylu’nun da olaya dahil olduğunu ifade etti.

Sedat Peker bahsetmişti

Deniz Zeyrek, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in yayınladığı videolarında gündeme getirdiği Sezgin Baran Korkmaz ve vazgeçilen 40 milyon dolar iddialarına ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Zeyrek, İnan Kıraç’ın Sezgin Baran Korkmaz’dan Kıraça Holding ve Karsan Otomotiv''in hisselerini alabilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazdığını dile getirdi.

Deniz Zeyrek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da 40 milyon dolardan vazgeçmesi için Sezgin Baran Korkmaz’la görüştüğünü dile getirdi.

Zeyrek’in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Bugüne dek yapılan açıklamalardan şöyle bir durum ortaya çıkıyor:

SBK Holding, Naum kardeşlerin şirketini (Silcolux) satın alarak Kıraça Holding''in yüzde 45, Karsan Otomotiv''in yüzde 26.5 hissedarı olmuş. Kıraça Holding patronu İnan Kıraç, bu durumdan kurtulmak için Silcolux''taki Kıraça ve Karsan hisselerini geri almak istemiş.

Ancak Korkmaz, alış fiyatını (78 milyon dolar) gerekçe gösterip 80 milyon talep etmiş. Kıraç ise gerçek değeri 40 milyon diyerek yarısını teklif etmiş.

Sorun çözülemeyince konu, Kıraç tarafından bir mektupla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''a iletilmiş ve Erdoğan''ın desteği istenmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın mektubu alıp almadığını, aldıysa ne yaptığını öğrenemedim.

Ancak o mektuptan sonra, mektubun yazılmasına da yardımcı olan bir grup devreye girmiş.

Korkmaz''dan aradaki fark olan 40 milyon dolardan vazgeçmesini talep etmiş. Ekipte Veyis Ateş dışında isimler de varmış.

Veyis Ateş, Süleyman Soylu ve Sezgin Baran Korkmaz''la görüştüğünü açıkladı.

Ateş-Korkmaz görüşmesi 7 Ocak''taymış.

SÖZCÜ Yazarı Aytunç Erkin, 10 Haziran''daki yazısında Kıraç''ın avukatı Levent Göktaş''ın “Uzlaştık, 15 Ocak''ta hisseleri aldık” açıklamasını aktarmıştı.

Arada 8 gün var.

Sezgin Baran Korkmaz''a, “Veyis Ateş''le görüştükten sonra hisseleri verdiniz mi” dedim. “Ogün vermedim ama o hafta baskıya dayanamayıp verdim” karşılığını verdi.

Artık İnan Kıraç''ın konuşma zamanı. Sorular açık:

Kimleri devreye soktu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan''a mektup yazdı mı?

Sezgin Baran Korkmaz''ın iddia ettiği yöntemlere başvurdu mu?"

İlgili Haberler