Sözcü yazarı Zeyrek: "AK Parti kurucularından biri aradı..."

Sözcü yazarı Zeyrek: "AK Parti kurucularından biri aradı..."
Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yazısında, Sözcü davasında 7 kişiye hapis cezası verilmesinin ardından AKP'nin kurucularından olduğunu belirttiği bir ismin kendisini arayarak, “İnsanın isyan edesi geliyor. Emin Çölaşan mı FETÖ'ye destek vermiş? Külahıma anlatsınlar” dediğini aktardı.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Emin Çölaşan ve Necati Doğru gibi isimlerin de aralarında bulunduğu Sözcü gazetesi yazarları ve yöneticilerine "FETÖ'ye yardım" iddiası ile açılan davadan hapis kararı çıkmasına, AKP'nin kurucuları arasında olan bir ismin kendisini arayarak isyan ettiğini belirtti.

Konuştuğu ismin uzun zamandır AKP’nin gidişatından memnun olmadığını Zeyrek'in yazısı şu şekilde;

Telefonu açtığımda öfkeli bir sesle karşılaştım. “İnsanın isyan edesi geliyor” diye başladı. Arayan, 2000'lerin ilk yıllarından, AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldığından beri tanıdığım biriydi. Geçmişteki sohbetlerimizde hem imam hatipli oluşuyla, hem Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olmakla övünüyordu. Hoşgörüsü, vicdanlı duruşu, insan hakları konusundaki hassasiyeti nedeniyle diyaloğumuz hep sürdü. Son zamanlarda partinin gidişatından hep şikayet ediyordu ama dün sesi farklı geliyordu: “Emin Çölaşan mı FETÖ'ye destek vermiş? Külahıma anlatsınlar.” “Benim telefonum dinleniyordur. Sakin ol” diye espri yaptım.

Güldü ve “Sen bilmezsin, sana bir deve hikayesi anlatacağım” dedi ve başladı anlatmaya: “Küfeli bir Hz. Ali destekçisi dişi devesi ile Şam'a gitmiş. Devesini bir direğe bağlamış. İşini hallettikten sonra döndüğünde Şamlı bir tüccarın devesine sahip çıktığını görmüş. ‘Bu deve benim erkek devem' diyormuş Şamlı. Tartışmışlar ama sonuç alamayınca görevliler gelmiş. Konuyu Şam Valisi Muaviye'ye götürmüşler. – Muaviye meydandaki ahaliye sormuş: ‘Bu deve Şamlının mı Küfelinin mi?' – Ahali bağırmış: ‘Şamlının' – Muaviye sormuş: ‘Deve erkek mi dişi mi' – Ahali deve dişi olduğu halde hep birlikte bağırmış: ‘Erkek' Muaviye, Küfeliyi yanına çağırıp şunu söylemiş: ‘Git Ali'ye söyle, Şam'da bir Vali var. Dişi deveye erkek deyince inanan binlerce taraftarı var.”

Dinledikten sonra “Evet bilmiyordum ama bu kıssadan ne hisse çıkaracağımı da bilemedim” dedim. “Bizim yargıyı anlatıyor” dedi ve devam etti: “FETÖ'cüler de böyleydi. Ülkenin Genelkurmay Başkanı'na (İlker Başbuğ'u kastediyor) ‘silahlı terör örgütü lideri' dediler, ülkenin yarısını inandırdılar. Hayatı devrimcilerle mücadeleyle geçen Hanefi Avcı'yı “devrimci” diye içeri attılar, inandırdılar.

Şimdikiler de yıllarca FETÖ ile mücadele etmiş Emin Çölaşan'ı, Necati Doğru'yu, SÖZCÜ'yü FETÖ'ye destek vermekle suçluyorlar. Bir vicdanlı AK Partili de çıkıp bu karara karşı çıkamıyor.” Deve hikayesini araştırdım. Bazı din alimleri böyle bir olayın yaşanmadığını, uydurulduğunu söylüyorlar. Ancak, hatırı sayılır sayıda insan da makalelerinde bu kıssayı aktarıyor.

Doğru ya da uydurma fark etmez ama hikayenin mahkemenin SÖZCÜ kararına bire bir uyduğunu söyleyebilirim. Hukukun gücünün yerine güçlünün hukuku geçince siyaha beyaz, beyaza siyah denmesi “vakayı adiye” olabiliyor. Ta ki güç yeniden el değiştirene dek! Bu kısır döngüyü kırmak, adaleti gücün karşısında bağımsızlaştırmak hepimizin boynunun borcu. Aksi takdirde güçlünün hukukuna maruz kalmaya, adaletin sadece hayalini kurmaya devam edeceğiz