Sözleşmeli öğretmen sınav sonuçları açıklandı mı?

Sözleşmeli öğretmen sınav sonuçları açıklandı mı?
Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği sözleşmeli öğretmen sınav sonuçları açıklandı mı? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İşte detaylar...

Sözleşmeli öğretmenlikle ilgili binlerce öğretmen adayının merakla beklediği "sözleşmeli öğretmen sınav sonuçları" sonunda açıklandı.

20 bin öğretmenin göreve başlayacağı sözleşmeli öğretmenlik sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sayfasından duyuruldu.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER NE ZAMAN AÇIKLANDI

On binlerce öğretmen adayının günlerdir merak ettiği "sözleşmeli öğretmenlik sınav sonuçları"nın bugün öğleden sonra 15.00 gibi açıklanması dikkat çekti.

Öğretmen adaylarının yoğun talebinden dolayı milli eğitim bakanlığı'nın resmi internet sayfasında zaman zaman tıkanıklıklar yaşanıyor.Sözleşmeli öğretmen olacak 20 bin öğretmen için resmi açıklamadan sonra yasal süreç başlayacak. Öğretmenlerden resmi evraklar istendikten sonra, görev yerlerinde iş başı yapmaları bekleniyor.

 Öğretmen ataması için tercihler 28 Ocak- 1 Şubat tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

HANGİ BÖLÜME KAÇ KONTENJAN AYRILDI

MEB, en fazla kontenjanı 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğine ayırdı. Din kültürü ve ahlak bilgisi için bin 910, İngilizce için 2 bin 38, ilköğretim matematik öğretmenliği bin 401, rehberlik bin 56, okul öncesi bin 601, özel eğitim bin 2, Türkçe bin 93, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği için 919 ve beden eğitimi öğretmenliği için de 845 kontenjan ayrıldı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK NEDİR?

Sözleşmeli öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından getirilmiş bir sistemdir. Devlet kadrolarının kontrol altına alınmaya çalışılması ve sürekli olarak öğretmenleri dinamik ve yenilikçi tutmaya çalışan sistemdir. Sözleşmeli öğretmen olarak görev alan kişiler görev süresince öğretmen performans puanı için sürekli olarak çalışmakta ve kendini geliştirmeye çalışmak zorundadır. Bu şekilde düşünce yapısı nedeniyle oldukça iyi bir sistem gibi görülmektedir. Öğretmenlerin kendini tekrarlamasını ve oldukları yerde saymasını engelleyen sürekli olarak kendini geliştiren öğretmenler yetiştirilmesi amaçlanmıştır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİKTE TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK

Binlerce öğretmen adayını yakından ilgilendiren 'Sözleşmeli Öğretmenlik' sözlü sınav sonuçları MEB'in internet sitesinden duyuruldu. Sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar MEB'in internet adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve doğum tarihlerini girdikten sonra sorgulama yapabilecek. Öğretmen ataması için tercihler, 28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında alınacak. Atamalar ise 7 Şubat'ta yapılacak.