Spacex'in aracı okyanusa çakıldı

Spacex'in aracı okyanusa çakıldı
Dünyanın en güçlü roketi olarak bilinen Space X Falcon Heavy'nin gece uçuşunda uzay aracının merkez çekirdeği iticisi, Elon Musk'ın tahmin ettiği gibi Atlantik Okyanusu'na çakıldı.

Gece gerçekleşen uçuşta Falcon Heavy, başarılı bir şekilde kalkmayı başarsa da drone gemisi üzerine inmesi gereken merkez çekirdeği iticisi, görevin başlarında ineceği yeri kaçırarak Atlantik Okyanusu'na iniş yaptı.

Türkiye saatiyle bu sabah 09.30'da, Florida'nın Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan kalkış yapan dünyanın en güçlü roketi, zifiri karanlık olan geceyi roketin alevleriyle aydınlattı.

Fırlatma öncesinde SpaceX'in CEO'su Elon Musk, uçuşu bu zamana kadarki en zorlu uçuş olarak değerlendirmişti. Karmaşık manevraların da yer alacağı uçuşun altı saati aşması bekleniyordu.

Görevin iyi yanıysa bir önceki Falcon Heavy görevinde kullanılan yandaki iki iticinin zarar görmeden iniş yapması oldu. İki itici de Türkiye saatiyle 09.38'de güvenli bir şekilde iniş yapmayı başardı.

Yandaki iticilerin başarıyla iniş yapması iyi bir haber olsa da asıl amaçlanan şey, merkez çekirdeği iticisinin 'Of Course I Still Love You' drone gemisi üzerine iniş yapması olacaktı. Falcon Heavy'nin ikinci uçuşu sırasında ilk başarılı merkez çekirdeği inişini gerçekleştiren SpaceX, drone gemisinin Heavy merkez çekirdeğini taşımaya yetecek kadar kelepçeye sahip olmaması sebebiyle denize devrildi.

Şu anda hâlâ devam eden STP-2 görevini aşağıdaki video aracılığıyla izleyebilirsiniz.