SpaceX'in dev roketi ikinci kez alevlere teslim oldu

SpaceX'in dev roketi ikinci kez alevlere teslim oldu
Geçtiğimiz hafta motor testi sırasında alev alan Starhopper roketi, tekrar alevler içerisinde kaldı. Konuya ilişkin SpaceX tarafından henüz bir açıklama gelmedi.

Elon Musk tarafından 2002 yılında kurulan SpaceX, uzaya insan taşıyabilmek için çalışmalarına devam ediyor. SpaceX'in uzay turizminde kullanmak için geliştirdiği uzay araçlarından bir tanesi de Starhopper. Roketin geçen hafta alev aldığı görülmüştü ve bugünkü testte kısa bir uçuş denemesi yapılacaktı.

Test sırasında roketin, havaya yaklaşık 20 metre kalkacak kadar ateşlemesi gerekiyordu. CNBC'ye göre roketin Raptor motoru ateşlenmeye başlarken yerden kalkmadı ve kalıcı bir alev roketin tepesine doğru yükseldi. TechCrunch, prototip roketin olaydan sonra “nispeten bozulmamış” göründüğünü belirtti.

SpaceX mühendisi Kate Tice, test uçuşunun canlı yayınında “Bugünkü deneme iptal olmuş gibi görünüyor. Gördüğünüz gibi araç, bugün kalkmadı" dedi ve ekledi: “Daha önce de belirttiğim gibi bu bir geliştirme programı. Bugünkü olay, aracın sınırlarını test etmek için tasarlanmış bir deneme uçuşuydu.”

CNBC’ye göre başarısız olan test, SpaceX’in Starship geliştirme sürecinin resmi çekimlerini yapmasına izin verdiği ilk seferdi. SpaceX, geçtiğimiz haftaki testin rokete ciddi zarar vermediğini, paslanmaz çelik tasarımının zarar görmemesini sağladığını söyledi. Bilindiği üzere Starhopper roketi, uzaya yolcu taşıyacaktı. Bu iş için birden fazla kullanılacak olan bu roketin bu denli engel ile karşı karşıya gelmesi de kafalarda soru işaretlerine neden oldu.