SPK’dan açığa satış kararı

SPK’dan açığa satış kararı
SPK’dan Borsa İstanbul’da açığa satış işlemlerinin yasaklanmasıyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre açığa satış işlemlerinin yasaklanması süresiz devam edecek.

Sermaye Piyasası Kurulu, Cuma günü Borsa İstanbul’da açığa satışların yasaklanmasıyla ilgili kararla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Alınan yeni kararla açığa satış işlemlerinin yasaklanması ikinci bir açıklamaya kadar süresiz devam edecek. SPK’nın söz konusu kararla Borsa İstanbul’daki olası kayıpların önüne geçmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul Pay Piyasasında geçen cuma günü açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına karar vermişti. SPK’dan konu hakkında yeni açıklama geldi.

Söz konusu açıklamada 28 Şubat Cuma günü alınan kararlar hatırlatılarak, “Kurulumuz Karar Organı'nın 02.03.2020 tarihli kararı ile söz konusu tedbirlerin 02.03.2020 tarihinden itibaren, ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar, Borsa İstanbul A.Ş pay piyasalarında uygulanmaya devam edilmesine karar verilmiştir.” denildi.

SPK’dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Kurulumuzun 28.02.2020 tarihli kararı ile Borsa İstanbul A.Ş pay piyasalarında 28.02.2020 tarihinde;

1. Açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına, gün içinde açığa satış tuşuna basılmadan yapılan ve aynı gün içinde kapatılan pozisyonların da söz konusu yasak kapsamında olduğu hususunda yatırımcıların ve yatırım kuruluşlarının bilgilendirilmesine,
2. Kurulumuz kararına uyumun kontrol ve takibinde sorumluluğun yatırım kuruluşlarında olduğunun hatırlatılmasına karar verilmiştir.

Kurulumuz Karar Organı'nın 02.03.2020 tarihli kararı ile söz konusu tedbirlerin 02.03.2020 tarihinden itibaren, ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar, Borsa İstanbul A.Ş pay piyasalarında uygulanmaya devam edilmesine karar verilmiştir."