Savaşın yıkıcı etkisi bu fotoğrafın hikayesinde gizli

Savaşın yıkıcı etkisi bu fotoğrafın hikayesinde gizli
Bosna Savaşı sonrası ailesinin Srebrenitsa Soykırımı'nda katledildiğini öğrenen Bosnalı bir askerin fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu...

Bosna Savaşı sırasında 8 binden fazla Boşnak sivilin Sırp askerler tarafından katledildiği Srebrenitsa Soykırımı üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen hala yakın tarihin kanaya yarası olarak tazeliğini koruyor.

11 Temmuz 1995''te başlayan ve 8 bin 372 Boşnak sivilin Ratko Mladic emrindeki Sırp askerler tarafından hunharca öldürüldüğü Srebrenista Katliamı, 2. Dünya Savaşı''ndan sonra Avrupa''da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendiriliyor.

Aradan çeyrek asır geçmesine rağmen halen bin kurbanının kayıp olduğu bu büyük trajedi sadece Bosna Hersek''in değil tüm insanlığın adalet arayışının sembolü haline geldi. Soykırımda katledildikten sonra toplu mezarlara gömülen Bosnalıların DNA örneklerinden kimlik tespit çalışmaları ise devam ediyor.

Katliamla ilgili sosyal medyaya yansıyan bir fotoğraf ise gündem oldu.

1995 yılında çekilen fotoğrafta köyüne döndüğünde ailesinin uzun zaman önce Sırplar tarafından katledildiğini öğrenen Bosnalı askerin ağaca yaslanıp ağladığı görülüyor.

İşte o paylaşım

İlgili Haberler