Şu an ABD Kongre Binası. Şimdi gülme sırası bizde

Şu an ABD Kongre Binası. Şimdi gülme sırası bizde
ABD’de 6 Ocak tarihinde Trump destekçilerinin Kongre Binası’na baskın yapması sonrası Washington’da güvenlik önlemleri en üst seviyeye getirildi. Trump'ın azil oylaması yapılacağı Kongre Binası'nda olası olaylara karşı ABD askerleri bina içerisinde nöbet tutmaya başladı. Askerlerin yerde yatıp dinlendiği görüntüler dikkat çekti.

20 Ocak'ta olası olayları engellemek için Ulusal Muhafızlar başkent Washington'a gönderilmişti. Binlerce asker otobüslerle DC'ye taşınırken, Amerikalı gazeteci Nathaniel Reed, Kongre binası içinde yerde yatan askerlerin görüntüsünü Twitter'dan paylaştı.

abd-asker-ic-foto.jpg

 20 Ocak'a kadar 10 binden fazla askerin başkente gelmesi bekleniyor. Ayrıca, başkentin simge yapısı Washington anıtı başta olmak üzere birçok turistik noktanın da ziyarete kapatılacağı belirtildi. 

abd-asker.jpg

AZİL İÇİN İKİNCİ OYLAMA BAŞLADI 

Temsilciler Meclisi'nin Başkan Donald Trump'ın görevden uzaklaştırılması için bugün ikinci kez azil sürecini başlatmak üzere oylama gerçekleştiriliyor.

Demokrat Partililer Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ellerinde bulundurduğu için azil sürecini ilerletmede tek başlarına yeterli oya sahip. Bazı Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi üyeleri de Demokrat Parti'ye azil sürecinde destek vereceklerini açıkladı.

abd-asker2.jpgabd-asker4.jpgabd-asker-5.jpg

aaaaaaaaaaaaaaa.png

 

İlgili Haberler