Süleyman Soylu “15 Temmuz’un faili” dediği BAE’ye gitti

Süleyman Soylu “15 Temmuz’un faili” dediği BAE’ye gitti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce birçok röportajında 15 Temmuz darbe girişiminin faili ve şehitlerin katili olarak gösterdiği Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından birçok röportajında 15 Temmuz darbe girişiminin faili ve şehitlerin olarak gösterdiği ve uzun zamandır ilişkinlerin gergin olduğu Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkiler son dönemde hız kazandı.

Peş peşe ziyaretlerin sonuncusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da dahil olduğu beraberindeki heyetin BAE’ye gitmesiyle devam etti.

Ziyarette çok sayıda anlaşmaya imza atıldığı belirtilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının 15 Temmuz’un faili olarak değerlendirdiği BAE‘ye Erdoğan kardeş ülke dedi.

Erdoğan, ziyaretin ardından paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Kardeş Birleşik Arap Emirlikleri’ne gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizi hamdolsun, bugün başarıyla tamamladık. Yaptığımız görüşmelerde ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırımların arttırılması konusunda güçlü bir müşterek irade ortaya koyduk, toplamda 13 anlaşmaya imza attık.”

YANDAŞ MEDYA DA ÇARK ETTİ

Sadece Soylu değil yandaş medya da ciddi bir dönüş yaptı. Yenişafak’ın Şerefsiz diyerek manşetten gördüğü BAE, bugün dost ülke konumuna çıkarıldı.

İlgili Haberler