Süper Lig hakemlerinin görevden alınmasına Başakşehir cephesinden tepki

Süper Lig hakemlerinin görevden alınmasına Başakşehir cephesinden tepki
M. Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, görevden alınan hakemler hakkında "Başakşehir kulübü olarak hakemler için alınan bu kararı desteklemiyoruz." açıklamasında bulundu.

Kulüpler Birliği, son günlerde yaşanan yayın ihalesi ve MHK kararları gibi önemli gelişmelerin ardından olağanüstü toplandı. Toplantıda ana gündem maddeleri yayın ihalesi ve MHK''nın bazı hakemleri sezon sonuna kadar görevden alması oldu.

Kulüpler Birliği toplantısı sonrası M. Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ açıklamalarda bulundu. Gümüşdağ, "Başakşehir kulübü olarak hakemler için alınan bu kararı desteklemiyoruz." dedi. 

Göksel Gümüşdağ açıklamalarında şunları dile getirdi:

"Başakşehir olarak hakemlerle ilgili verilen bu karara katılmadığımızı açıkladık. Türk futbolunun sorunları her zaman oldu. MHK''nin sağlam bir yapıya oturması gerekiyor. Bu yapının iyileştirilmesi adına bir komisyon kuruldu ve danışman tayin edildi.

Bu danışmanın raporunu beklerken, böylesine bir karar alınmasının doğru olmadığını ifade ediyoruz. Zamanlama ve şekil olarak buna katılmıyoruz. Danışman raporu çıkmadan böyle bir karar verilmesi mümkün değil.

Başakşehir kulübü olarak hakemler için alınan bu kararı desteklemediğimi belirtiyorum. Federasyona bazı sorularımı ilettim. Zamanlama olarak doğru bir karar değil."

Kaynak: TRT SPOR

İlgili Haberler