Süper Lig maçlarının yayınına dev talip

Süper Lig maçlarının yayınına dev talip
Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, FOX TV'ye konuk oldu. Korona virüs salgın süreci, spor yayıncılığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Saran, Süper Lig'in yeni yayın ihalesi için son derece iddialı olduklarını açıkladı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, FOX TV ekranlarında Çalar Saat Hafta Sonu programında spor yayıncılığı ve futbola dair önemli açıklamalarda bulundu. Süper Lig’in yeni yayın ihalesi için ise Sadettin Saran, iddialı açıklamalar yaptı.

Süper Lig’in yayıncısı BeinSports ile bu sezon kulüpler arasında zaman zaman yaşanan ekonomik krizleri değerlendiren Sadettin Saran, “TFF Başkanı Süper Lig için yeni ihale yapılacağını söyledi. Bu yayın haklarında S Sport olarak son derece iddialıyız. Süper Lig'de yeni yayın ihalesinde şartnameyi alacağız” dedi.

Korona virüs salgınından güçlenerek çıktıklarını ifade eden Saran, “Krizlere aşina bir ülkeyiz. İki kriz yaşadık. Ülke ve şirket olarak cesur kararlar alabildik. Pandemi sürecinde şirketimiz büyüdü. Daha önceki krizlerde olduğu gibi bundan da büyüyerek çıktı. Çek Cumhuriyeti’nde otel aldık, Türkiye’de yapım şirketi kurduk. Bir de S Sport Plus var, orada da büyüme devam ediyor. Bu kriz bizim avantajımıza oldu. Yurt dışında 2 tane spor kanalı kuruyoruz. Programlar 1.5 milyar insana ulaşacak. Uzak Doğu’ya açılıyoruz” dedi.

“SÜPER LİG YAYIN İHALESİNDE İDDİALIYIZ”

Sadettin Saran, Süper Lig yayın ihalesi konusunda da konuştu. Saran, “TFF Başkanı, ‘Süper Lig maçlarıyla ilgili yeni ihale yapacağız’ dedi. Biz son derece iddialıyız. İngiltere Ligi’ni 50 bin dolara aldık, şimdi 50 milyon dolar civarında. Mevcut iki kanalımız 7 milyon haneye ulaşıyor. Türkiye’de ligi de çekiyoruz, Avrupa’da da değişik liglerin çekimi biziz. Bu ihale için en iddialı şirket biziz. Şartnameyi alıp değerlendireceğiz” açıklamasını yaptı.