Altay-Malatyaspor: VAR'la gelen altın gol, 3 puan

Altay-Malatyaspor: VAR'la gelen altın gol, 3 puan
Süper Lig'de 29. hafta maçında Altay, Malatyaspor'u konuk etti.

Süper Lig''de 29. hafta maçında Altay, Malatyaspor''u tek golle yendi ve ligde kalma yolunda umutlandı.Ligin son sırasındaki Malatyaspor ise kaderiyle başbaşa kaldı.

Karşılaşma karşılıklı ataklarla başladı. Altay, 13. dakikada Paixao, Malatyaspor da 16. dakikada Mustafa Eskihallaç''la gole yaklaştı, bu futbolcuların vuruşlarından sonuç çıkmadı.

Daha sonra Altay etkisini artırdı. 29. dakikada Kazımcan''ın şutunda top auta çıktı.

38. dakikada Cebrail ile gelişen Altay atağında Cebrail''in penaltı noktasına çevirdiği pozisyonda Kappel''in şutu üstten auta gitti. Pozisyonun ardından VAR''a giden Erkan Özdamar Hafez''in Cebrail''e yaptığı hareketin penaltı olduğuna karar verdi. Topun başına geçen Paixao''nun vuruşunu kaleci Ertaç kurtardı. Ancak VAR yine hakemi çağırdı ve kalecinin çizgide olmadığını belirledi. Topun başına tekrar geçen Paixao bu kez golü attı ve Altay 1-0 öne geçti.

İlk yarı 1-0 Altay''ın üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı. 63. dakikada gelişen Malatyaspor atağında Mustafa Eskihellaç''ın pasında ceza sahasında topla buluşan Tetteh''in dönerek yaptığı vuruş ağlarla buluştu ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 67. dakikada Yeni Malatyaspor etkili geldi. Mustafa Eskihellaç''ın pasında sol çaprazda topla buluşan Mounir''in şutunu kaleci Lis güçlükle çeldi. 75. dakikada Erataç''ın hatasında Martin Rodriguez topu önünde buldu, Şilili futbolcunun ceza sahası içinden boş kaleye yaptığı vuruş auta gitti.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Altay, kümede kalma mücadelesi verdiği rakibinden altın değerinde 3 puan aldı.