Beşiktaş iyileşti, Gaziantep revire döndü

Beşiktaş iyileşti, Gaziantep revire döndü
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Gaziantep FK'yi ağırlıyor.

Vodafone Park''taki karşılaşma saat 20.00''de başlayacak.

Ligin 20. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Beşiktaş, 29 puanla 9. sırada bulunuyor. Gaziantep FK ise 31. puanla 7. sırada yer alıyor.

İŞTE 11''LER

BEŞİKTAŞ: Günay Güvenç, Djilobodji, Tosca, Ertuğrul Ersoy, Doğan Erdoğan, Vetrih, Furkan Soyalp, Recep Niyaz, Sagal, Maxim, Muhammet Demir.

GAZİANTEP: Günay Güvenç, Djilobodji, Tosca, Ertuğrul Ersoy, Doğan Erdoğan, Vetrih, Furkan Soyalp, Recep Niyaz, Sagal, Maxim, Muhammet Demir.

SON 4 MAÇTA TEK GALİBİYET

Beşiktaş, ligdeki son 4 maçında sadece bir kez kazanabildi.

Söz konusu dönemde Göztepe''yi evinde 2-1 yenen siyah-beyazlı ekip, deplasmandaki Fenerbahçe ve Çaykur Rizespor maçlarından 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Beşiktaş, İttifak Holding Konyaspor''a ise 1-0 mağlup oldu.

KARAVELİ TAKIMIN BAŞINDA

Test sonucu pozitif çıkması nedeniyle Çaykur Rizespor maçında takımın başında yer alamayan teknik sorumlu Önder Karaveli, bu akşam yedek kulübesinde bulunuyor.

Karaveli, test sonucunun negatife dönmesinin ardından takımın başında görev yapıyor.

Yardımcı antrenör Serdar Topraktepe''nin de test sonucunun pozitif çıkması sonrası Çaykur Rizespor maçında futbol akademisi antrenörlerinden Halim Okta görev almıştı.

ANTEP''E KARŞI ZORLANIYOR

Beşiktaş, Süper Lig''de üçüncü sezonunu geçiren Gaziantep FK ile 6. kez karşı karşıya geliyor.

Siyah-beyazlı ekip rakibine 2 kez üstünlük sağlarken, 2 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı. Taraflar arasındaki bir karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı.

2019-2020''de ligde mücadele etmeye başlayan Gaziantep FK''ye deplasmanda oynanan ilk maçta 3-2 yenilen Beşiktaş, evindeki karşılaşmayı ise 3-0 kazandı.

Geçen sezon yine deplasmanda 3-1 mağlup olan Beşiktaş, İstanbul''da rakibine 2-1 üstünlük kurdu.

Bu sezon ligin ilk yarısında iki takım arasında Gaziantep''te oynanan karşılaşma ise 0-0 beraberlikle tamamlandı.

GHEZZAL, OĞUZHAN, SALİH VE SERDAR HAZIR
Kovid-19 vakaları nedeniyle Çaykur Rizespor maçında büyük sıkıntı yaşayan Beşiktaş''ta Rachid Ghezzal, Oğuzhan Özyakup, Salih Uçan ve Serdar Saatçı, Gaziantep FK maçı için hazır duruma geldi.

Bu oyuncular görev verilmesi halinde bu karşılaşmada forma giyebilecek.

VIDA VE MONTERO CEZALI
Siyah-beyazlı takımda Domagoj Vida ile Francisco Montero, cezaları nedeniyle Gaziantep FK karşısında forma giyemeyecek.

Ligin ilk yarısında Gaziantep FK ile oynanan maçta sarı kart gören Vida, Trabzonspor, İttifak Holding Konyaspor ve Çaykur Rizespor maçlarında gördüğü kartlarla cezalı duruma düştü.

Çaykur Rizespor karşısında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalan Montero da cezasını bu karşılaşmada çekecek.

GAZİANTEP’TE 9 EKSİK

Gaziantep Futbol Kulübü, bu sezon sahasında gösterdiği başarılı grafikle dikkat çekiyor. Ancak Güney ekibi, deplasmanda istediği sonuçları almakta zorlanıyor. Erol Bulut''un öğrencileri, 10 dış saha maçında 1 kez kazandı, 2 maçı ise beraberlikle tamamladı.

Gaziantep ekibi, zorlu deplasmana birçok oyuncusundan yoksun çıkacak. Koronavirüse yakalanan 9 oyuncu, Beşiktaş maçında görev yapamayacak.