Süper Lig'de maçlar neden aynı gün ve saatte oynanmıyor. Fenerbahçe’ye torpil mi yapılıyor. Futbolseverler tepki gösteriyor

Süper Lig'de maçlar neden aynı gün ve saatte oynanmıyor. Fenerbahçe’ye torpil mi yapılıyor. Futbolseverler tepki gösteriyor
Spor Toto Süper Lig’in bitimine  5 hafta kala heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Ligde Beşiktaş 75 puanla lider konumda bulunurken, Fenerbahçe 72 puanla ikinci, Galatasaray ise 69 puanla zirve takibini sürdürüyor. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu üç takımın maçlarını aynı gün ve saatte oynatmaması sosyal medyada tepkilere neden oluyor.

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı nefesleri keserken, ligin bitimine son 5 hafta kala şampiyonluk yarışı iyice kızıştı. Fikstürde Galatasaray ve Beşiktaş''ın aynı gün ve saatte maçlarını oynaması siyah beyazlı ve sarı kırmızı renklere gönül verenlerin tepkisine neden oluyor. 

Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe''nin maçlarını bir gün sonra oynaması "Skora göre performans sergilemesine neden oluyor. Ona göre plan yapma fırsatları buluyor" yorumlarına neden oluyor.

Fenerbahçe''ye büyük ayırımcılık yapıldığını belirten sporseverler "Son 5 haftaya girilirken, zirve mücadelesi yapan takımların maçlarını aynı gün ve saatte oynatılmalı. Federasyon Fenerbahçe''ye resmen ''skorlara bak. Sahaya ona göre takım çıkar'' diyor. Fenerbahçe maçını yöneten hakem de büyük baskı altında kalıyor" yorumunu yaptılar.

18 Nisan 2021 tarihinde Medipol Başakşehir ile karşılaşan Fenerbahçe, Süper Lig’in 36.haftasını BAY geçerek bir sonraki maçını tam 1 hafta sonra 25 Nisan 2021 tarihinde Kasımpaşa ile oynadı.

Aynı tarihlerde Beşiktaş, 16 Nisan Cuma günü sahasında Ankaragücü ile karşılaşıp, 4 gün sonra Sivasspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

TFF’YE ERTELEME BAŞVURUSU

Bu gelişmeler üzerine siyah beyazılılar daha önce 23 Nisan tarihinde oynanması kararlaştırılan Kayserispor maçının 24 Nisan''a, 27 Nisan''da oynanacağı açıklanan Rizespor maçının ise 28 Nisan''da oynanması için Türkiye Futbol Federasyonuna başvuru yapmıştı.

TFF KABUL ETTİ

TFF, siyah-beyazlıların bu başvurusunu kabul etti.

Buna göre;
23 Nisan Cuma günü oynanacak olan Beşiktaş - Kayserispor karşılaşması, 24 Nisan Cumartesi (19:00) gününe alındı. 27 Nisan Salı günü oynanacak Rizespor-Beşiktaş karşılaşması 28 Nisan Çarşamba gününe alındı. (19:00)

Ancak fikstürdeki adaletsizlikler bununla da sınırlı kalmadı. Ligin 37.haftasında Beşiktaş-Kayserispor ve Antalyaspor-Galatasaray maçları 24 Nisan Çarşamba günü aynı gün aynı saatte (20.30) oynandı. 

Fenerbahçe ise maçını bir gün sonra yani 25 Nisan Perşembe günü Kasımpaşa ile kendi sahasında oynadı. 

Ligde bu hafta oynanacak olan Çaykur Rizespor – Beşiktaş ve Galatasaray - Konyaspor maçları ise yine 28 Nisan Çarşamba günü aynı gün aynı saatte (20.30)  oynanacak.

Fenerbahçe ise 29 Nisan Perşembe günü deplasmanda Aytemiz Alanyaspor  ile mücadele edecek.

DÜZENLEME BEKLENİYOR

Ligde geçtiğimiz yıllarda uygulanan, hem şampiyonluk potasındaki takımların hem de küme düşme hattındaki takımların aynı gün, aynı saatte oynanması bu yıl uygulanmıyor. Bu durum sosyal medyada tepkilere neden olurken, TFF’den bununla ilgili bir düzenleme bekliyor.