Suriye bayram izni randevu alma 2021 nasıl yapılır. İşte 2021 Suriye bayram izni randevu alma sistemi 2021

Suriye bayram izni randevu alma 2021 nasıl yapılır. İşte 2021 Suriye bayram izni randevu alma sistemi 2021
1 Temmuz 2021’de korona virüs yasakları sonrasında Türkiye’de yaşayan Suriyeli vatandaşların Kurban Bayramı için izin alma telaşı başladı. Bu nedenle Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısından geçiş yapmak için 2021 Suriye bayram izni randevu alma sistemi konusunu gündeme geldi. Peki, Suriye bayram izni randevu alma 2021 nasıl yapılır. İşte 2021 Suriye bayram izni randevu alma sistemi…

İşte 2021 Suriye bayram izni randevu alma sistemi 2021

Türkiye’de yaşayan Suriyeli vatandaşlar daha önceki senelerde Ramazan ve Kurban Bayramlarında Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçerek ülkelerine geçerek bayram tatili yapıyorlardı.

Bu nedenle Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısından geçiş yapmak için 2021 Suriye bayram izni randevu alma sistemi konusunu gündeme geldi. Peki, Suriye bayram izni randevu alma 2021 nasıl yapılır. İşte 2021 Suriye bayram izni randevu alma sistemi…

Suriyeli vatandaşlar geçiş yapabilmek için ilk önce Kilis Valiliği online randevu sistemine kayıt yaptırmaları gerekiyor. Kalabalık ve ve izdihamı engel olmak için için tedbir kapsamında kurulan Kilis Valiliği online randevu sistemine kayıt yaptırıp düzenli bir şekilde ülkelerine geçiş yapmaları sağlanıyor.

Kilis Valiliği online randevu sistemine kayıt yaptırıldıktan sonra Suriyelileri guruplar halinde Göç İdaresince kurulan dev çadırlarda işlemlerin başlamasını bekliyorlardı.

Korona virüs salgınındaki artış sonrası Suriye’ye bayram yapmaya gidebilmek imkansız hale gelmişti. 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra kalkan yasaklar sonrası Suriyelilerin Kurban Bayramı’nda ülkelerine gidip gidemeyecekleri tam belli değilken konu hakkında bir açıklama yapılmadı.

Detaylı bilgi için tıklayın.

 

İlgili Haberler