Suriye'den skandal özerklik açıklaması

Suriye'den skandal özerklik açıklaması
Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, IŞİD'le mücadele tamamlandıktan sonra Kürtlerle özerklik konusunda masaya oturabileceklerini açıkladı.

Russia Today’in haberine göre, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, "Suriyeli Kürtler, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin sınırları dahilinde bir tür öz yönetim istiyor ve bu mesele müzakere edilebilir, tartışılabilir" dedi.

Muallim, 'IŞİD’i ortadan kaldırdıktan sonra onlarla masaya oturup, gelecek için bir formül üzerinde bir anlaşmaya varabiliriz' diye konuştu.

Peşmergenin dün yaptığı sözde bağımsızlık referandumuna ilişkin Muallim, "Bu meseleyi kategorik olarak reddediyoruz ve Irak’ın birliğinden yanayız" ifadesini kullandı.

"İDLİB TÜRKİYE İÇİN BİR TEST"

Türkiye’nin Astana sürecindeki garantörlüğü ve İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine gözlemci gönderecek olmasına değinen Muallim, şunları söyledi:

"Suriye’de hükümetin kabul etmediği her tür dış güç varlığı yasadışıdır. İdlib'de bir çatışmasızlık bölgesi oluşturulmasını kabul ettik çünkü bunu Türkiye'nin niyeti açısından bir test olarak gördük" dedi.

İlgili Haberler