Suriyelilerin kezzap döktüğü Yusuf'un annesi: Çocuğuma kezzap döken Suriyelinin annesi gelip beni tehdit etti

Suriyelilerin kezzap döktüğü Yusuf'un annesi: Çocuğuma kezzap döken Suriyelinin annesi gelip beni tehdit etti
Konya'da yüzüne Suriyeliler tarafından kezzap dökülen küçük Yusuf'un annesi, “Çocuğuma kezzap döken Suriyelinin annesi gelip beni tehdit etti” dedi.

Konya''da Yusuf adlı bir çocuğun, kendisinden para isteyen Suriyelilerin kezzaplı saldırısına uğradığı iddiası iktidar yanlısı medya tarafından yalanlanmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Yusuf''un annesi "Çocuğuma kezzap döken şahıs Gazi El Haşimi adında Suriye uyruklu bir göçmen. Annesi gelip beni tehdit etti. Kon TV, Akit ve Yeni Şafak gazetelerine dava açacağım" dedi.

Konya’da Suriyeli bir grubun, parkta oynayan Yusuf isimli küçük çocuktan istedikleri 20 lirayı alamamaları üzerine çocuğun ensesine ve yüzüne kezzap attığı haberi büyük tepki toplamıştı.


(Yusuf Candan ve babası)

Yaralanan Yusuf''un ailesi de şikayetçi oldu.

Şikayeti duyan Suriyeli grubun, bu kez çocuğun ailesini kezzapla tehdit ettiği öne sürüldü.
 
Çocuğun kayda alınan görüntüsü sosyal medyada paylaşılınca, büyük tepki çekti.

İktidar yanlısı medya  bunun bir saldırı olmadığını, çocukların oyun oynarken yaşanan bir kaza olduğunu iddia ederek saldırıya uğrayan Türk çocuğu yerine kezzaplı saldırganları savundu.

Olayın ardından Yeni Akit, Yeni Şafak, Sabah, Takvim, Aydınlık, KonTV gibi yayın organları, olayı yalanladı.


(Yusuf Candan''ın üzerine kezzap atıldıktan sonra tişörtünün geldiği durum)

Bunun üzerine bir video yayınlayarak yandaş basına tepki gösteren anne, oğlu Yusuf İsmail’e saldıranın bir Türk değil, Suriyeli Gazi el Haşimi olduğunu söyledi.

Çocuğunun elinden 20 TL para alabilmek için kezzapla yaktıklarını belirten acılı anne, "Annesi beni tehdit ederken ‘Bunu Suriye’den getiriyoruz. Kızını da, oğlunu da, kocanı da, seni de yakarız. Benim çocuğumu oradan çıkaracaksınız’ dedi” diye konuştu.

Anne Medire Candan bu yalan haberleri yapan tüm medya organlarından davacı olacağını belirterek, “Üstüne basa basa söylüyorum: Benim çocuğumu yakan bir Türk çocuğu değil, Suriye uyruklu Gazi el Haşimi’dir!” dedi.
 

İlgili Haberler