Suriyelilerin o hareketi hükümete yakın yazarı bile isyan ettirdi

Suriyelilerin o hareketi hükümete yakın yazarı bile isyan ettirdi
Habertürk gazetesinin hükümete yakın yazarı Sevilay Yılman yılbaşı akşamı Taksim Meydanı’nda Suriyelilerin bayrak açıp slogan atması ile ilgili, "O bayrakları Taksim’de değil, gidip Suriye'de sallasınlar" dedi.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, yılbaşını Taksim'de kutlayan ve bu sırada “Yaşasın Özgür Suriye! Suriye’ye özgürlük" sloganları atan Suriyelilere tepki gösterdi. Yılman, "O bayrakları Taksim’de değil, gidip Suriye'de sallasınlar" dedi.

Sevilay Yılman, "Başlıksız bir yazı" başlığıyla yayımlanan yazısında "Siz de haberdarsınız herhalde Suriyelilerin İstanbul Taksim meydanındaki coşkulu yeni yıl kutlamalarından. Kutlasınlar hiç sözüm yok. Yani sonuçta bir Türk olarak İngilizler için rutin yeni yıl kutlamalarının merkezi olan Trafalgar Meydanı'nda ne kadar olma hakkım varsa… Pekala bir Suriyelinin de Taksim'de olma hakkı vardır! Hatta bu hak sadece Suriyelinin değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan tüm dünya vatandaşlarınındır" ifadesini kullandı.

"Ancak onlar bu hakkı kullanacak diye bu ülkenin vatandaşının da Taksim'de olma hakkı elinden alınamaz. Diyecek ki şimdi bazıları; 'Irkçılık yapma Sevilay! Kim almış Türkiye Cumhuriyeti olan vatandaşından bu hakkı? Hangi vatandaş gitmek istemiş de yılbaşı gecesi Taksim'e, kim engel olmuş?' Elbette ki bu hak bir kanunla, yasayla filan alınıyor demiyorum. Elbette ki isteyen her vatandaşımız o gece Taksim'e gitmek isterse giderdi" diyen Yılman, sözlerine şöyle devam etti:

— Ancak kim gider? Giden de durur mu o manzara karşısında? İzlediniz mi bilmem görüntüleri. Ama ben şahsen izlediğimde hem ürktüm hem de acayip irite oldum. Çok açık söylüyorum: Ben gitmem o Taksim'e! Gitmek isteyene de engel olurum. Kaldı ki zaten sosyal medyada gördüğüm kadarıyla sadece Türkiye vatandaşları değil, başka ülkelerin turistleri dahil, gidenlerin çoğu da geri dönmüş.

İlgili Haberler