'Tayyip Erdoğan’ın uçağı çuvala sığmadı'

'Tayyip Erdoğan’ın  uçağı çuvala sığmadı'
'Tayyip Erdoğan’ın uçağı çuvala sığmadı'

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, daha önce verdiği soru önergelerine gelen yanıtlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a a

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, daha önce verdiği soru önergelerine gelen yanıtlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a alınan yeni lüks uçağın gizlenmesine ağır açıklamalarla tepki gösterdi.

 

“Erdoğan’ın uçağı çuvala sığmadı”
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, daha önce verdiği soru önergelerine gelen yanıtlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a alınan yeni uçağın gizlendiğini söyledi. Çıray, yaptığı açıklamada, 20 Ocak 22 Mart 2012 tarihlerinde Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlanması için konuya ilişkin soru önergeleri verdiğini, bu önergelerinde Başbakan Erdoğan’a bir Airbus 330 alındığını ve bu uçak için devasa bir hangar yapıldığını söylediğini kaydetti. Her iki soru önergesine de Başbakan adına cevap veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, “Kayıtlarımızda Airbus firmasına ait A 330-200 model uçak siparişi verilmesiyle ilgili bir bilgi bulunmamaktadır” dediğini anımsatan Çıray, şunları kaydetti: “Hâlbuki o sırada yeni alınan ’Uçan saray’Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün envanterine çoktan geçmişti ve Başbakan’a ait olduğu bilinen ’TC-TUR Çağrı’isimli Airbus 330-243 benden, dolayısı ile milletten gizlenmişti. Kısacası yalanlar ortaya çıktı ve uçak çuvala sığmadı. Fakirliğin ve işsizliğin bu kadar çok olduğu ülkemizde siyasilerin Arap şeyhleri gibi lüks ve ihtişam içerisinde yaşaması haramdır.”