Suudi Arabistan'da Türkiye'ye boykot çağrısı

Suudi Arabistan'da Türkiye'ye boykot çağrısı
İstanbul’da işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından ilişkilerin gerildiği Suudi Arabistan’da Türk malı ürünlere ve Türkiye turizmine boykot kampanyası başlatıldı.

Erdem Avşar / YENİÇAĞ

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan başkonsolosluğunda cinayete kurban gitmesinin ardından ilişkilerin gerildiği Suudi Arabistan’da Türk ürünlerine ve Türkiye turizmine boykot kampanyası başlatıldı.

Cinayeti işlemek üzere Türkiye’ye gelen 18 kişilik ekibin ardından Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed El Uteybi’nin de ülkesine kaçması tartışmalara neden olmuştu. Türkiye’den ise olayın faillerinin iadesi talep edilirken, Suudi yetkililerden yapılan açıklamada olaya karışan isimlerin Suudi Arabistan’da yargılanacağı açıklanmıştı.

Yaşanan bu olayların ardından ilişkinlerin gerildiği Suudi Arabistan’da Türk malı ürünlere boykot kampanyası başlatıldığı ortaya çıktı.

Türk malı ürünlerin liste olarak yayınlandığı sosyal medyada Suudi vatandaşların kampanyaya büyük destek verdiği görüldü.

Türkiye aleyhinde söylemlerin de yer aldığı paylaşımlarda ürünlerin yanı sıra Türkiye turizmine de boykot çağrısı yapıldı.

Boykot kampanyası #BoycottTurkishTourism etiketiyle Twitter'da uzun süre gündem oldu.

İlgili Haberler