Süveyş Kanalı gemi trafiğine kapandı. Gemiler kuyruk oluşturdu

Süveyş Kanalı gemi trafiğine kapandı. Gemiler kuyruk oluşturdu
Mısır'da bulunan ve dünyanın en önemli ticaret geçiş yollarından biri olan Süveyş Kanalı, 400 metrelik bir geminin karaya oturması sebebiyle kapandı. Kanalın trafiğe açılması için çalışma başlatıldı.

BBC Türkçe''de yer alan habere göre, Mısır''daki Süveyş Kanalı bir geminin karaya oturmasının sebebiyle trafiğe kapandı. Çin''den Hollanda''ya gitmek üzere yola çıkan uzunluğu 400 metre, genişliği 59 metre olan gemi, Süveyş Kanalı''nın kuzeyinde karaya oturdu.

Geminin kurtarılması için römorklarla çekme çalışması başlatılırken, geminin neden karaya oturduğu ve kanalın açılmasının ne kadar süreceği henüz bilinmiyor.

Kanal yetkililerinin yaptığı açıklamada, Ever Green’in gemisinin çekilmesi ardından kanalın açılması için bekleyen 15 geminin olduğu aktarıldı.

HERHANGİ BİR SIZINTI YOK

Geminin mürettebat ve teknik yetkilisi Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), mürettebattan yaralanan olmadığını ve herhangi bir sızıntı olmadığını açıkladı.

BSM’den yapılan açıklamada, “Kazanın sebebi araştırılıyor, henüz bir yorum yapmak sadece spekülasyona neden olur” ifadeleri kullanıldı.

Gemiyi bir time charter sözleşmesi ile kiralayan Tayvanlı Evergreen Marine Corp, gemi sahibinin geminin ani kuvvetli bir rüzgarın gövdesinin su yolundan sapmasına ve kazara dibe çarpmasına ve karaya oturmasına sebep olabileceğini düşündüğünü söyledi.

İlgili Haberler