Tabut Dansı 1 Milyon Dolara satıldı

Tabut Dansı 1 Milyon Dolara satıldı
2020 yılında Gana'lı erkeklerin taşıdığı tabutla ettiği dans Lucas Bean tarafında NFT olarak satışa sunuldu. @3fmusic kullanıcı ismiyle tanınan bir kullanıcı satın aldı. Gelirin yüzde 50‘si Ukrayna’daki savaş mağdurlarına bağışlanacağı açıklandı.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; 2020 yıllında hayatımıza giren ve hemen hemen her platformda karşımıza çıkan “Tabut Dansı” popülerliğinin iki yıl ardından NFT olarak satılmasıyla tekrardan gündemdeki yerini aldı. Peki ya tabut taşıyan ve dans eden adamların NFT’sini kim 1 milyon dolara satın aldı? İşte dudak uçuklatan NFT’nin satış detayları…

TABUT DANSI 2 YILIN ARDINDAN 1 MİLYON DOLARA SATILMASIYLA DUDAK UÇUKLATTI

Geçtiğimiz günlerde 13 yaşındaki bir sanatçının NFT satarak multimilyoner olmasını duyduğumuzda hepimizin dudakları uçuklamıştı. Ama bu sefer satılan NFT yeni bir tasarımın aksine geçtiğimiz yıllarda çoğumuzun paylaştığı cenaze esnasına dans eden adamların NFT’si oldu.

Tabutları dans ederek taşıma Gana’da süregelen eski bir gelenek olsa da bu gelenek 327 ETH değerinde satış gördü. 1 milyon dolara satılan bu NFT, Foundation’da açık arttırmada satıldı. Videodan elde edilecek olan gelirin yüzde 50‘si Ukrayna’daki savaş mağdurlarına bağışlanacağı açıklandı.

Açık arttırmayı Twitter’da @3fmusic kullanıcı ismiyle tanınan bir kullanıcı satın aldı. Bir NFT danışmanı olan Lucas Bean, tarafından düzenlenen açık arttırma yaklaşık olarak bir buçuk saat sürdü. 130 ETH seviyelerinde satılması beklenen NFT 327 son teklif ile alıcısını buldu.

Dubai’deki en iyi müzik stüdyosu olarak kendilerini tanıtan 3fmusic, ilk aldığı NFT bu olmadı. Daha öncesinde “Charlie bit my finger” ve popüler maymun koleksiyonundan birkaç NFT’nin daha sahibi oldukları biliniyor.

 

İlgili Haberler