Taksiciler Odasından 'Tacizci taksiciler mesleğe geri dönsün' haberi ilgili açıklama

Taksiciler Odasından 'Tacizci taksiciler mesleğe geri dönsün' haberi ilgili açıklama
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun, İBB'ye açtığı davada 'taciz suçu işleyen şoförlerin taksicilik yapmasının engellenmesi' maddesini kaldırmak istediği iddia edilmişti.

Haber yayınlandıktan sonra İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası resmi twitter hesabından ve şahsi hesabından “Kamuoyunun dikkatine!” başlıklı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Taksicilere yönelik algı operasyonu sorumsuzca devam ediyor!

Sektörümüzde ‘taciz’ gibi yüz kızartıcı suç işleyen şoförlerin kartları süresiz iptal edilsin, ancak kişinin işlediği suçtan dolayı araç bağlanmasın ve araçta çalışan diğer şoför arkadaşımız mesaisinden olmasın şeklinde vurguladığımız maddeyi çarpıtarak, tacizcileri savunduğumuz algısını yönetenleri üzülerek izliyoruz. Bu sorumsuzca algı operasyonunu sektörümüzde, İTEO yönetimi karşıtı kişilerin de desteklediğini maalesef görüyoruz. Medya kuruluşlarının bir kısmının da tamamen önyargı ile, detayları sorgulamadan haberleştirdikleri bu konunun gerçeği yansıtmadığını ısrarla vurgulamak isterim.

Davayı hem şoföre hem mal sahibine hem de taksiye ayrı ayrı ceza verdikleri için açtık. Nitekim suç ve cezaların şahsiliği ilkesi gereği şoförün işlediği taciz suçundan aracın bağlanması, aracın ve mal sahibinin cezalandırılması hukuka aykırıdır. Asla hele de taciz gibi yüz kızartıcı suçları işleyen şoförlerin tarafında değiliz, aksine karşılarında en başta biz varız. Sektörümüze hem ahlaki açıdan hem de algı operasyonları zarar veren herkesin karşısındayız. Bu davayı çarpıtarak basına servis edenler, mesleğine ihanet etmiştir. Sektörümüzün etrafı, İBB, ekonomi koşulları ve pandemi ile sarılmışken, bir de böylesi algı operasyonları sektörümüzü yıpratmaktadır, herkesi daha anlayışlı, kapsayıcı bakış açısı ile yorum yapmaya, düşünmeye davet ediyorum. Bu asılsız haberi yapan basın mensuplarına gerekli bilgi ve belgeler gönderilecektir.”

İlgili Haberler