Kar kahini Kerem Ökten İstanbul'a bu gece çökecek tufanı açıkladı

Kar kahini Kerem Ökten İstanbul'a bu gece çökecek tufanı açıkladı
Sosyal medyada yaptığı meteoroloji tahminleriyle gündeme gelen Kerem Ökten, İstanbul’u vuracak kar fırtınasını yazdı.

Meteoroloji kahini olarak bilinen ve meteoroloji haritalarını yorumlayarak tahminlerde bulunan Kerem Ökten, İstanbul’u vuracak kar fırtınası için uyarıda bulundu.

“Meteoroloji modellerini takip ettiğim 16 yılda ilk kez şahit olduğum bir husus var.” diyerek Türkiye’yi vuracak soğuk hava dalgasına dikkat çeken Ökten, “-40 üst seviye soğuğu normalde 6 veya 12 saat bir bölgede etkili olur. Oysa bu sefer neredeyse 50 saat etkili olacak. Sonuçları merak uyandırıcı...” ifadelerini kullandı.

İstanbul’a yağacak karın tutacağını belirten Kerem Ökten, “Deniz etkili kar yağışının özelliği etkili olduğu anda sıcaklığı hızla düşürmesi. Gece ve yarın sıcaklık sıkıntısı kıyılarda dahi olmayacak. İskele babaları bile kar tutacak...” yorumunda bulundu.

Son paylaşımında “Cephe İstanbul''dan çekilmeye başlıyor.” diyen Ökten, “Geceye kadar yağış yok. Geceye doğru şehrin geneline yoğun kar gelecek. Kar tutacak...” dedi.

METEOROLOJİ NE DİYOR?

Marmara''nın güneyi ve doğusu (Çanakkale''nin doğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya ve Kocaeli) ile Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde beklenen yağışların, 21.01.2022 Cuma günü akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli kar yağışlarının 22.01.2022 Cumartesi öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

İstanbul için 5 günlük hava tahmin raporu şöyle:

 

İlgili Haberler