Tamer Akkal AKP için ne demişti?

Tamer Akkal AKP için ne demişti?
İYİ Parti’den ani bir kararla istifa ederek AKP’ye katılan Tamer Akkal’ın son 1 yılda AKP hakkında yaptığı eleştiriler dikkat çekiyor.

Yeniçağ / İstanbul

İYİ Parti’den istifa eden ve AKP’ye geçen Manisa Milletvekili Tamer Akkal’ın, son partisi için söyledikleri yeniden gündeme geldi.

Akkal, Manisa’da, geçtiğimiz yıl yerel basın mensuplarıyla buluştuğu toplantıda, “İYİ Parti, 16 Nisan’daki referandumdan sonra tek adam rejimini içerisine sindiremeyen birçok insanın birleştiği bir parti. Bu ülkeyi seven insanlar İYİ Parti’de birleşerek 15 senedir tahrip edilen her noktayı onaracaktır” sözlerini sarf etmişti. Ancak Akkal’ın tek adam rejimi kurmakla eleştirdiği Erdoğan’ın Genel Başkanı olduğu AKP’nin rozeti, kendisine yine Erdoğan tarafından takıldı.

“İDDİASINI İSPAT ETMEYEN ŞEREFSİZDİR”

AKP’li yöneticilerin, 24 Haziran seçimleri öncesi, FETÖ ile Meral Akşener’in adını aynı noktada kullanmasına tepki gösteren Akkal, “Meral Hanım ‘bırakın akrabamı, benim köyümden bir FETÖ’cü çıkarsa beni tutuklayın’ demişti. İddiasını ispat etmeyen şerefsizdir. Siz inanıyor musunuz ki, ellerinde bir tane belge olsaydı Meral Akşener’i bu kadar konuşturacaklarına?” sözlerini sarf etmişti.

“AKP FETÖ BELASINI BU ÜLKEYE SALDILAR”

2017’’nin Aralık ayında yaptığı br konuşmada Akkal, AKP ile FETÖ ilişkisine de vurgu yaparken, “FETÖ 25 sene önce devlete girmiş ama AKP döneminde MİT’e, askeriyeye sızdırılmış. Nasıl bir pişkinliktir ki kendileri bu ülkeye bu belayı saldılar, kendileri başkalarına FETÖ’cü diyor. Biz FETÖ’ye vatan haini dediğimizde ‘tövbe de, çarpılırsın’ diyen AKP’li yöneticiler, şimdi bize FETÖ’cü diyor” ifadesini kullanmıştı.

“EYT MAĞDURLARINA DESTEK OLMUŞTU”

Öte yandan benzeri bir tepkide Meclis’te yaşanan EYT tartışmalarında gündeme gelmişti. Akkal, EYT mağdurlarının MHP’li ve AKP’li vekiller arasında pazarlık konusu olduğunu açıklamış, MHP’li Erhan Akçay ve AKP’li Mehmet Doğan Kubat’ın farkına varmadan çektiği videoyu paylaşmıştı. Akkal sosyal medyada şu ifadeleri kullanmıştı: "Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın mağduriyeti, İYİ Parti’nin teklifiyle AKP’nin itirazına rağmen Meclis’e taşınmıştı. Ancak MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY ve AKP Milletvekili Mehmet Doğan KUBAT aracılığı ile yapılan pazarlık sonucunda MHP desteğini geri çekti ve önerge reddedildi."

SOYLU’YA: “AKLINIZI BAŞINIZA DEVŞİRİN”

Akkal, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda AKP’ye sert çıkış göstermiş Meclis’teki konuşmasında Süleyman Soylu’ya yüklenen Akkal, "Sayın Bakan; Türk vatandaşlığı sizin Suriyelilerin cebine koyacağınız harçlık değildir. Aklınızı başınıza devşirin. Vatandaşlık vereceğiniz Suriyeliler bu memleketi terk etmeyecektir! Bunu da iyi anlayın" sözlerini sarf etmişti.

İlgili Haberler