Tank Palet Fabrikasının satışına binlerce vatandaş tepki gösterdi

Tank Palet Fabrikasının satışına binlerce vatandaş tepki gösterdi
Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası için alınan özelleştirme kararına binlerce vatandaş tepki gösterdi. Sakarya’da düzenlenen mitinge İYİ Parti yoğun katılımla destek verdi.

'Tank Palet Fabrikası' olarak bilinen Arifiye'deki 1'inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü'nün özel şirkete devredilmesine karşı, bugün miting düzenlendi. Türk-İş'e bağlı Harb-İş Sendikası üyesi fabrika çalışanları ve aileleriyle Kocaeli, Ankara, İzmir, Kayseri ve birçok ilden gelen yaklaşık 15 bin kişi, öğle saatlerinde Adapazarı Bosna Caddesi'nde bir araya geldi.

sakaryada-tank-palet-tepkisi_1155_dhaphoto6.jpg

 Mitinge katılanlar, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla buradan yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Gar Meydanı'na yürüdü. 'Tank Palet özelleştirilemez', 'Sakarya uyuma fabrikana sahip çık' yazılı pankartlarla sloganlar atarak meydana giriş yapan gruplar, düdük de çaldı. Meydanda gerçekleştirilen mitinge Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile partisinin milletvekilleri, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile partisinin çeşitli illerinden gelen 20 milletvekili, sendika yöneticileri de katıldı.dxruetawkaeuczi.jpg

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Türk İş 1 milyon üyesiyle, maddi gücüyle, vücuduyla, her şeyiyle Türk Harb İş'in ve Sakarya'nın emrindedir” dedi.

Altay, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

dxrzirdxgaaywa1.jpg

“Bu fabrikamız Milli Savunma Bakanlığı'nın emrinde kalmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin mülkü olmalıdır. Tek talebimiz budur. İsterseniz 50 bin lira maaş verin. Harb-İş işçisi Milli Savunma Bakanlığı'nın personeli ve devletimizin memuru olsun fark etmez. Telekom'la ilgili 10 yıl evvel başlayan süreci hatırlayın. İhaleyi alan firma Telekom'u kullandı, para kazandı, çekti gitti. Telekom ortada kaldı. Milli Savunma Bakanlığının 27 tane fabrikası var. Biz Altay Tankı’nın en güzelini bu fabrikalarda yapıyoruz. Yabancı sermaye, özel firma gelip yardım edebilir ancak yetki bizde olmalı, patron biz olmalıyız, Türkiye Cumhuriyeti olmalı.”

dxrvdytwoaajsl3.jpg

“TANK PALET FABRİKASI ÜLKEMİZİN YÜK AKIDIR”

Tank Palet Fabrikasının satış kararına tepki için beraberinde İYİ Parti Milletvekilleri ile beraber Sakarya'ya giden ve burada bir açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs;"Tank Palet fabrikası ülkemizin yüz akı, milli bir fabrikadır. 1. Ana bakım merkezi Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle özelleştirme kapsamına alındı. Satılmak istenen bu fabrika Türk Ordusu'nun herhangi bir birliğinden farklı değildir. Bu karar ordumuza ihanettir. Bu fabrika, milli silahların büyük bir bölümünün üretildiği yerdir. İktidarın aldığı bu kararı tekrar gözden geçirip, bu satıştan vazgeçmesini istiyoruz. " dedi.

dxrvc3jwwaazrnv.jpg

İlgili Haberler