Tansu Çiller’in siyaset girmek istemesinin arkasındaki gerçek ortaya çıktı. Bir bir anlattı

Tansu Çiller’in siyaset girmek istemesinin arkasındaki gerçek ortaya çıktı. Bir bir anlattı
Tansu Çiller’in başına geçmek istediği Adalet Partisi’nin Genel Başkanı Vecdet Öz, “AKP’ye muhalif gibi gözüküp; bizi ikna edip, merkez sağdan oy devşirmek gibi bir hedefi var, bunun başka açıklaması olamaz” dedi.

Tansu Çiller’in Adalet Partisinin başına geçmek istediği geçtiğimiz günlerde gündem olmuştu. Çiller ile görüşen Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, görüşmenin detaylarını Evrensel''den Erdi Tütmez''e anlattı.

“TÜRKİYE’Yİ BU HALDE BIRAKAMAYIZ”
‘Bir kahve içebilir miyiz?’ daveti üzerine Tansu Çiller’in yanına gittiğini söyleyen Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "Ben de bizimle ne konuşacağını merak ettiğim için görüştüm. Ne olabilir? Birincisi AKP’yle arası açılmıştır, siyasi bir tasarrufu vardır. İkincisi AKP bir talimat vermiştir, operasyonel bir çalışma başlatmıştır… Bunları öğrenmek lazımdı. Gittik, görüştük. Normal siyasi sohbet yaptık. İlk önce ‘AKP’nin ekonomik politikaları iyi gitmiyor, burada bir ekonomi akılına ihtiyaç var, yanlış yapıyorlar’ dedi. Sonra konuşma nereye gidiyor diye merak ettim. Sonra ‘Ben siyasete atılmak istiyorum. Türkiye’yi bu halde bırakamayız’ dedi bana. Sonra lafı başka bir yere getirdi, ‘Beraber hareket edebilir miyiz?” diye sordu.

“KALKAN TRENE BİNMEYE ALIŞMIŞLAR”
Ben de ‘Bizim partiye katılacak, üyesi olacak’ sandım. ‘Tabii dedim. Bizim partiye katılmak isteyen herkese kapımız açık’ dedim. Bana ‘Yok, ben partinin başına geçmek istiyorum’ dedi. Net bir şekilde ‘Bize böyle bir imkan olur mu?’ diye sordu. Ona ‘Böyle bir şey kesinlikle olmaz’ cevabını verdim. AKP’ye muhalif gibi gözüküp; bizi ikna edip, merkez sağdan oy devşirmek gibi bir hedefi var, bunun başka açıklaması olamaz. Ben siyasette Tansu Çiller’den eskiyim. Ben 63 yaşındayım. Tansu Hanım 75 yaşında ama ben siyasete ondan önce girdim. Özetle kalkan trene binmeye alışmışlar.
” ifadelerini kullandı.

"BİZİMLE KONUŞMASI ALDATMACADAN İBARET"
Bu teklifin kendilerine aralık ayında yapıldığını söyleyen Öz “Bir ay önce ‘Ben Cumhur İttifakını, başkanlık sistemini destekliyorum, parlamenter sistem ihanettir’ dedi. Benimle konuştuktan sonra, bunları da söyledikten sonra düşüncem netleşti. Bizimle olan konuşma sadece aldatmacadan ibaretti. Gerçek niyeti oy devşirmekmiş, Cumhur İttifakının yanında yer almakmış. Onların derdi kendi başarıları değil, karşı tarafın başarısızlığı. Bunun üzerine siyaset kuruyorlar” ifadelerini kullandı. Geçmişte CHP’de siyaset yaptığını söyleyen Öz “Beni Beylikdüzü gibi bir yerde aday yaptılar. Ben bu jesti hiç unutmam. Yerel seçimlerde büyük destek verdik. Bu birlikteliğimiz, beraberliğimizin Türkiye’nin menfaatleri için sürmesini istiyoruz. Millet İttifakı henüz bizi çağırmadı. Bundan sonra yeniden şekillenecektir. Biz yine bu ekiple beraber ortak akılla hareket etmeye devam edeceğiz” yorumunu yaptı.

İlgili Haberler