Tanzim satışlarına yönelik algı operasyonu mu yapılıyor?

Tanzim satışlarına yönelik algı operasyonu mu yapılıyor?
Meyve-sebze fiyatlarının yükselmesinin ardından gündeme gelen tanzim satışlarına ilişkin, Kanal D'nin hazırladığı bir haberde üreticinin açıklamalarının belirli yerleri keserek yayınladığı iddia edildi.

Yeniçağ / Erdem AVŞAR

Hükümetin, meyve-sebze fiyatlarındaki artışın ardından açtığı tanzim çadırları önünde oluşan uzun kuyruklar tartışmaları da beraberinde getirdi.

Konunun uzmanları ve muhalefetten yapılan açıklamalar krizin tanzim satışıyla çözülemeyeceği yönünde gelirken, esnaf ve pazarcılar da duruma tepkili.

Öte yandan Kanal D'de yer alan bir haber yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Tanzim satışlarının gündeme getirildiği haberde üretici ile yapılan röportajın belirli yerlerinin kesilerek 'Sorun yaşanmadığı' algısının oluşturulma istendiği iddia edildi.

Söz konusu haberde üreticinin, "Biz tanzim satışlara karşı değiliz" ifadelerine yer verilirken, Demirören Haber Ajansı'na ait haberde açıklamalarda bulunan üretici sözlerine şöyle devam ediyor:

"Ama bugün itibariyle halde 7,70 olan sivri biber tanzim satış noktasında 6 TL’dir. 7.70 TL’nin üzerine işçilik, paketleme ve diğer masrafları da koyduğumuz vakit 8.40 TL’ye satılması gereken sivri biber tanzim reyonlarında 6 TL'ye satılıyor. Bizim amacımız tüketicini ucuza mal yemesi, üreticinin de masrafların altından kalkabilmesidir. Şu durumda devletin ettiği zarar ortadadır."

Haber ait görüntüler ise sosyal medyada gündem haline geldi. Çok sayıda vatandaş görüntülere tepki gösterdi.

O tepkilerden bazıları ise şöyle:

İlgili Haberler