Tarih dersi seçmeli mi oluyor?

Tarih dersi seçmeli mi oluyor?
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni eğitim programında tarih dersinin zorunlu olmaktan çıkarılıp seçmeli haline getirilmesini Meclis gündemine taşıdı. Bahşi, “Tarihi ile yoğrulmuş, ondan gurur duyan bir milletin evlatlarına tarih öğretilmeyecek mi?” diye sordu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Eğitim Vizyon Belgesi'ndeki programa göre tarih dersi zorunlu olmaktan çıkarılarak seçmeli ders haline getiriliyor. İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tarih dersinin zorunlu olmaktan çıkarılıp seçmeli ders haline getirilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Söz konusu duruma tepki gösteren Bahşi, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a “Tarihi ile yoğrulmuş, ondan gurur duyan bir milletin evlatlarına tarih öğretilmeyecek mi?” dedi.

BU ADIM GEÇMİŞ İLE OLAN BAĞIMIZI KOPARIR

Bahşi, “Bakanlığın 2023 Eğitim Vizyon Belgesi'nde yer alan hedeflerinde; tarih dersinin zorunlu ders statüsünden çıkartılıp seçmeli statüsüne getirilmesi Türk milletini derinden üzmüştür. Tarih, toplumların hafızasıdır. Bu adım, geçmiş ile olan bağımızın kopması anlamına gelecektir” dedi.

Bahşi, Milli Eğitim Bakanı Selçuk'a “Tarih derslerinin müfredattan kaldırılmak istenmesi, ‘Tarihe gerek yok' demekle eşdeğer değil midir? Tarih dersinin seçmeli yapılmasıyla birçok tarih öğretmeni de işsiz mi kalacaktır?” diye sordu.