Taşkın riskine karşı belediye ekipleri böyle önlem aldı. Vatandaşlar duruma isyan etti

Taşkın riskine karşı belediye ekipleri böyle önlem aldı. Vatandaşlar duruma isyan etti
İzmir Karşıyaka'da etkili olan yağışlar nedeniyle taşkınlara karşı önlem olarak belediye ekipleri tarafından yaklaşık 250-300 metre kumdan set çekildi. Kaldırım seviyesinden yaklaşık 25-30 santim yükselen sular, olay yerine gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince boşaltılmaya çalışıldı. Vatandaşlar ise kalıcı çözümlerin olması gerektiğini ifade etti.

DHA'da yer alan habere göre, İzmir'de aralıklarla devam eden yoğun yağışlar sonrası dün Karşıyaka Mavişehir Mahallesi’nde denizin taşmasıyla, sahil yakınındaki İkinci Etap isimli sitenin otoparkı ve bahçesi sulara gömüldü.

e709558850e584fc3ffeee9a7f686f2f.jpg

Yoğun yağışların etkili olduğu kentte oluşabilecek su baskınlarına karşı büyükşehir belediyesi ekipleri, Karşıyaka sahiline kumdan set çekildi. Yaklaşık 250- 300 metrelik kumdan set, 400 kişilik ekiple çekildi.

60fc5fc3e88ca3b0ea9833f84015fafd.jpg

İzmir'de yoğun sağanakların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Karşıyaka sahiline geçici önlem alarak yaklaşık 250-300 metre civarı topraktan set çekti. Bu setin geçici olduğunu ve yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlar, bölgenin olası sağanaktan etkilenmemesi için kalıcı çözümlerin olması gerektiğini ifade etti. Mümin Kırşı, "Buraya derin kazık çakılacak, beton atılacak, set atılacak ancak o şekilde çözüm olabilir. Onun haricinde yapılan önlemler geçicidir. Burada kotun yükselmesi gerekiyor. Kumla toprakla bu iş olmaz. Göstermelik olur. Daha önce de bu yapıldı. Geçici çözüm olabilir ama kalıcı değil" dİye konuştu.

8593c7358cb21a77a8894ddeb9a93f5b.jpg

"GEREKLİ ÖLÇÜMLER YAPILSAYDI BUNLAR OLMAZDI"

Bölgedeki binaların yapım aşamasındayken gerekli ölçümlerin yapılmadığını ifade eden Yaka Küçük ise, "Bu inşaatlar yapılırken gerekli ölçümler yapılsaydı, bu konuşmalarımızın hiçbiri gerçekleşmeyecekti. Bu binaların projesi yapılırken kim onay verdi. Bu binaların mimarları, mühendisleri, mal sahibi var. Belediye var. Bu projeden onay aldıktan sonra bu binalar yapıldı. Her yağmur yağdığı zaman pompayla binaların içinden dereye gizli su veriliyor. Eğer burası binalara verildiği zaman 1.5 metre dolgu yapılmış olsaydı hiçbir sorun olmayacaktı. Bu çekilen set geçici bir çözüm yolu olabilir. Bu bölgeye çok kuvvetli bir sağanak yağsa buradaki su ne olacak?" şeklinde konuştu.

2d87354a0f969fd371c4ba75b99ed306.jpg

"KALICI ÖNLEMLER GEREKİYOR"

Kalıcı önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Halis Demir de, "Çok kısa sürede geçici önlem aldılar. Bu güzel bir şey ama kalıcı önlemlerin alınması gerekiyor. Aksi takdirde lodos, sağanak yağmur varsa, bu durumlar tekrar tekrar yaşanır" dedi.