Tayyip Erdoğan, yine kuruluş dönemini mi hedef aldı?

Tayyip Erdoğan, yine kuruluş dönemini mi hedef aldı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknopark İstanbul 2. Etap Açılış Töreni'nde "Türkiye, Menderes ve Özal dönemi dışında böyle bilinçli bir hedefe sahip olmadı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknopark İstanbul 2. Etap Açılış Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Türkiye, Menderes ve Özal dönemi dışında böyle bilinçli bir hedefe sahip olmadığı ve gerekenleri yapmadığı için yarıştan kopmuştur" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamaları ‘Yine Cumhuriyet dönemi ve kuruluşu hedef aldığı’ şeklinde yorumlanırken, Cumhurbaşkanı sözlerine şöyle devam etti:

"Yeniden bu yarışa dahil olmamız son 17 yılda demokraside ve ekonomide gerçekleştirdiğimiz adımlar ve atılımlar sonucu gerçekleşmiştir. Nitekim içinde bulunduğumuz Teknopark da rahmetli Turgut Özal'ın bir projesiydi. Bu bölge 1988 tarihinde, yani bundan tam 32 sene evvel Bakanlar Kurulu kararıyla İleri Teknoloji Endüstri Parkı ve Havaalanı Proje Alanı olarak belirlendi. İçinde havalimanı da olan uluslararası ölçekte projelerin yürütüldüğü bir teknoloji merkezi oluşturulmak amacıyla bu adım atıldı. Ancak bu arazi yıllarca boş kaldı. Sabiha Gökçen Havalimanı 2001'de biterken, işin teknoloji parkı boyutu tamamıyla görmezden gelindi."

İlgili Haberler