T.C. AKP’li belediyeye geri dönüyor

T.C. AKP’li belediyeye geri dönüyor
Rize’nin Pazar İlçe Belediyesinde T.C. önerisinde bulunan meclis üyelerinin bu telabi oylamada kabul edildi.

Cevahir TOPALOĞLU – RİZE/YENİÇAĞ

Çözüm sürecinde kaldırılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan “T.C.” ibaresinin belediye tabelasına yeniden eklenmesi için sunulan dilekçede Pazar Belediye Meclisi, 6 Temmuz’da yapılan oylamada, tabelaya “T.C.” harflerinin yeniden konulmasına ilişkin önergeyi kabul etti.

AKP''Lİ BAŞKAN ÇEKİMSER KALDI

AKP’li Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa’nın çekimser kaldığı oylamada, Belediye meclisinden 4 “hayır” oyuna karşı 6 “evet” oyu çıktı.

Eski AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Engin’in 11 Mayıs’ta, MHP’li İsmail Odabaş’ın ise 5 Temmuz’da verdiği iki ayrı önerge üzerine, Belediye Meclisi’nin 6 Temmuz’daki oturumunda oylamaya sunuldu.

Eski AKP’li Mehmet Engin ve MHP’li İsmail Odabaş’ın yanı sıra CHP’li meclis üyeleri Hasan Telatar, Arif Bayraktar, Selçuk Vatandaş, Mustafa Memoğlu önergeye “evet” oyu verirken AKP’li Dursun Güneş, Mustafa Kurt, Burak Yıldız, Leyla Veyisoğlu ise önergeye “hayır” dedi.

Oylama sonucu, 6 Kabul, 4 ret oy ile T.C. ibaresinin eklenmesi kabul edildi.

SIRA GELDİ "T.C." İBARESİNİN KONULMASINA

Pazar Belediye Meclisinden çıkan karar şöyle:

“Belediyemiz meclis üyelerinden Mehmet Engin’in meclisimize sunmuş olduğu 11.05.2021 tarihli ve MHP’li Meclis Üyesi İsmail Odabaş’ın sunmuş olduğu 05.07.2021 tarihli dilekçe özetle; uzun süreden bu yana yurdumuza musallat olan terör belası nedeniyle çok sayıda vatan evladını şehit vermiş, maddi ve manevi birçok bedel ödemiş olan ülkemiz de artık şehit haberi almamak; anaların, babaların eş ve çocukların gözyaşını dindirmek adına barış ve sulh için devletimizin başvurduğu barış ve çözüm süreci nedeniyle bu günde terörle iktisaplı olduğu bilinen partinin talebi doğrultusunda devlet kurumlarının adının önünde bulunan ve açılımının ‘Türkiye Cumhuriyeti'' olan T.C. ibaresinin kaldırılması ön görülmüştür. Ancak bu durum, terör örgütünce fırsat ganimete tevdi edilerek kantonlar, hendekler vs. eylemlere dönüşmesi nedeniyle devlet taktik değişerek terörle amansız bir mücadeleye girmiş ve terörü bitirme noktasına getirmiş olduğunu; bundan böyle belediyemizin adının önüne ve yazışma antet önüne, açılımı “Türkiye Cumhuriyeti” olan T.C. ibaresinin konmasını talep ettiği anlaşılmaktadır. Konunun gündeme alınıp alınmaması yönünde yapılan açık oylamada gündeme alınması yönünde çoğunluk sağlandığından konu gündeme alınarak oylamaya geçildi. Yapılan açık oylamada; Meclis üyelerimizden Selçuk Vatandaş, Mustafa Memoğlu, Hasan Telatar, Arif Bayraktar, Mehmet Engin ve İsmail Odabaş kabul; Burak Yıldız, Leyla Veyisoğlu, Mustafa Kurt, Dursun Güneş ret; Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın çekimser oy kullandıkları görüldü. Yukarıdaki sonuçlara göre Pazar Belediyesi hizmet binası önünde bulunan tabelaya ‘’Türkiye Cumhuriyeti’’ ibaresinin konulmasına Meclisimizce oy çokluğu ile karar verildi.”