Tek tip askerlik ne zaman başlayacak

Tek tip askerlik ne zaman başlayacak
Askerlik süresi kısalacak mı, yeni askerlik sistemi nasıl olacak? Gibi sorular binlerce vatandaşın merak konusu olurken, Bakan Akar'da tek tip askerlik ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Peki, tek tip askerlik geliyor mu...

Tek tip askerlik ne zaman gelecek? Soruları çığ gibi büyüypr. Milyonlarca askere gidecek genç Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelecek açıklamayı bekliyor. Bakan Akar, askerlik süresi ve tek tip askerlik ile ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. Öte yandan, yeni askerlik sisteminde bazı mesleklere özel askerlik gibi bir uygulamanında gelmesi söz konusu.

TEK TİP ASKERLİK NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tek tip askerlik ile ilgili Bakan Hulusi Akar, Tüm bakanlıklarla görüştük, konuştuk, devam ediyoruz" şeklinde bir açıklamada bulundu.

TEK TİP ASKERLİK NEDİR?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tek tip askerliğe ilişkin "Bedelli askerlik, dövizli askerlik, klasik askerlik; 2 - 3 aydan beri çalışma yürütülüyor. Henüz sonuçlanmadı, pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2, 3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor." dedi.


YENİ ASKERLİK SİSTEMİ: ÖZEL ASKERLİK

Yeni sistemde, bazı meslek gruplarına özel uygulamaların da olacağı ön görülürken, bu kapsamda; öğretmen, hakim, doktor ve bazı akademik alanlarda görev yapan ile sporcular için esneklik getirilebileceği dile getiriliyor.
Bu meslek gruplarına üye yükümlülerin mesleki yaşamlarının ve kariyerlerinin etkilenmemesi için onlara uygun zaman dilimlerinde askerlik hizmetinin yerine getirilmesi sağlanacak. Örneğin öğretmenlerin askerlik yükümlülüğünü çoğunlukla yazın yerine getirmeleri sağlanacak.