Teker teker reddediyorlar. Koronada hiç kimsenin istemediği durum yaşanmaya başladı

Teker teker reddediyorlar. Koronada hiç kimsenin istemediği durum yaşanmaya başladı
Doğum oranlarının düştüğü Singapur'da, salgın döneminde çocuk sahibi olan çiftlere en az 8 bin dolar verilecek. Başbakan Yardımcısı Heng Swee Keat "Bize ulaşan bilgiler, Covid-19 salgını nedeniyle ailelerin bebek sahibi olma planlarını ertelediğini gösteriyor" dedi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Singapur hükümeti, korona virüs salgını döneminde çiftleri bebek sahibi olmaya özendirmek için yeni bir teşvik programı başlatma kararı aldı. Salgında bebek sahibi olan çiftler ilk ve ikinci çocuk 8 bin, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise 10 bin dolar ek ödeme alacak.

Yaklaşık 5,6 milyon nüfuslu Singapur, dünyada doğum oranının en düşük olduğu ülkelerden biri. Singapur, büyük teşviklere rağmen onlarca yıldır, doğum oranını yükseltmekte zorlanıyor. Ülkede birçok çiftin geçim zorluğu ve salgındaki işten çıkarmalar nedeniyle bebek sahibi olmaktan kaçındığı biliniyor.

"SALGIN NEDENİYLE BEBEK SAHİBİ OLMAK İSTEMİYORLAR"

Salgın döneminde bebek sahibi olacak vatandaşlara özel teşvik programını Başbakan Yardımcısı Heng Swee Keat açıkladı. Heng, "Bize ulaşan bilgiler, Covid-19 salgını nedeniyle ailelerin bebek sahibi olma planlarını ertelediğini gösteriyor" dedi.

İLK VE İKİNCİ ÇOCUĞA 8, ÜÇÜNCÜ VE SONRASINDA 10 BİN DOLAR

Singapur'da mevcut bebek yardımı birinci ve ikinci çocuklar için 8'er bin dolar (62 bin TL), üçüncü ve sonraki çocuklarda ise 10 bin dolar (78 bin TL) veriliyor. Hükümetin açıkladığı verilere göre ülkede kadın başına doğum oranı 1,14. 

Ülkede doğurganlık oranı 2018'de son sekiz yılın en düşük düzeyine gerilemişti. Birçok Asya ülkesinde de benzer bir durum yaşanıyor ve oranların salgın nedeniyle daha da düşmesinden endişe ediliyor.

kikikikikiik.jpg