Teknokent'ten okey oyunu uygulaması!

Teknokent'ten okey oyunu uygulaması!
Malatya'daki İnönü Üniversitesi bünyesi altında kurulan Teknokent'te yapılan Okey oyunu uygulaması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da, üniversite bünyesinde düzenlenen 16. İmam Hatipliler Kurultayı kapanış oturumuna katıldığı Malatya'daki İnönü Üniversitesi tartışmalara neden oldu.

Söz konusu üniversitede açılan ve bilgi teknoloji konusunda ülkeye katkıda bulunması beklentisiyle kurulan Teknokent'te cep telefonları Okey Oyunu uygulaması yapılması tartışmalara neden oldu.

İnönü Üniversitesi'nin resmi sitesinden duyurduğu uygulama için, "Malatya Teknokent MAT Yazılım firması BETA sürümüyle mobil uygulama olarak geliştirdiği “101 Okey Elit” oyunu tasarladı" ifadeleri kullanıldı.

Android ve İOS için tasarlanan oyunun tanıtımında ise "101 Yüzbir okeylerin şahı, 101 Yüzbir Okey Elit şimdi sahnede. Hem de ÜCRETSİZ!" denildi.

TEKNOKENT NEDİR?

Teknoket'te okey oyunu uygulaması yapılması, "Teknokent'ler ne kadar verimli kullanılıyor?" sorusunu akıllara getirdi. 

İnönü Üniversitesi'nde teknokentler şöyle tarif ediliyor:

"Teknoparklar, üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri; birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş merkezleridir.

Teknokentlerin Ülkeye Sağladığı Yararlar

Bilgi tabanlı, ileri teknoloji üreten ve/veya yenilikçi firmaların oluşumu ve büyümesi,

Üniversitelerin araştırma altyapısından daha çok yararlanılması,

Ülkenin teknolojik ve dolayısıyla ekonomik düzeyinin yükselmesi,

Ülkenin uluslararası rekabet gücünün artması,

Bütün bunların sonucu olarak, ülkede refah seviyesinin yükselmesi"