Teknosa'nın net karı dudak uçuklattı. İnternetten satış karı patlattı

Teknosa'nın net karı dudak uçuklattı. İnternetten satış karı patlattı
Sabancı Holding'in iştiraklerinden olan Teknosa, ciro ve net kârlılıkta rekor kırdı. Şirket, net kârını rekor çeyrek sonucu olan 69,6 milyon TL’ye çıkarırken net kârını da 234 milyon liralık bir iyileştirme ile 148,6 milyon lira zarardan 85,3 milyon TL kar düzeyine taşıdı. Salgın döneminde sayesinde E-ticaret cirosu da geçen yıla göre 3,6 katına çıkarak, 1 milyar TL’yi geçti.

Patronlar Dünyası''nda yer alan habere göre, elektronik eşya perakende zinciri Teknosa, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınına rağmen büyümesini sürdürdü ve 2020’nin son çeyreğinde cirosunu 1 milyar 932 milyon TL’ye çıkardı.

Net kârını da rekor çeyrek sonucu olan 69,6 milyon TL’ye çıkaran Teknosa, bu dönemde e-ticarette de yüzde 208 büyüme sağlandı. 2020 boyunca başarı grafiği yükselen Teknosa, yıl sonu itibarıyla cirosunu geçen yıla göre yüzde 36’lık büyüme ile 5,6 milyar TL’ye, net kârını da 234 milyon liralık bir iyileştirme ile 148,6 milyon lira zarardan 85,3 milyon TL kar düzeyine taşıdı. E-ticaret cirosu da geçen yıla göre 3,6 katına çıkarak, 1 milyar TL’yi geçti. Bu rakamlarla e-ticaretin perakende cirosu içindeki payı, yüzde 7’den yüzde 19’a yükseldi.

"HER ÇEYREKTE PERFORMANS ARTIŞI DEVAM ETTİ"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Barış Oran, "2019 yılı ortalarında ‘Yeni Neslin Teknosa’sı adıyla başlattığımız kapsamlı dönüşüm programını kararlılıkla sürdürdük. Bu dönüşüm bize her zamankinden daha da fazla müşteri odaklı olmanın, büyük veriyi doğru kullanmanın ne kadar etkili olduğunu gösterdi. Ciro ve kârlılığımız, dönüşüm programının başladığı 2019 yılı ortalarından itibaren pozitif trende girdi ve her çeyrekte performans artışı devam etti. Kararlılığımız ve attığımız doğru adımlar bizi son 20 yılın rekor performansına ulaştırdı. 2020 yılı bizim için dönüşüm ve adaptasyon yılı oldu, 2021 ise rekor yatırım yılı olacak. Şirketimizi bu yıl yeni yatırımlarla daha da güçlendireceğiz." diye konuştu.

"TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ HIZLANDIRDI"

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, "Salgın süreci, teknolojik gelişmeleri hızlandırdı ve her alandaki dijitalleşme süreçlerini öne çekti. Ürünlere talep artarken, müşterilerin beklentileri de farklılaştı. Değişen ihtiyaçlara hızlı cevap vermek, e-ticarette ve çoklu kanalda güçlü olmak, kapsamlı deneyim sunmak, güvenilirlik çok daha önemli hale gelmeye başladı." dedi.

İlgili Haberler