TELE 1 TV'ye Abdülhamid soruşturması

TELE 1 TV'ye Abdülhamid soruşturması
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, 18 dakika adlı programda Sultan Abdülhamid Han ile ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle TELE 1’e inceleme başlatıldığını duyurdu. Merdan Yanardağ, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 18 dakika adlı programda, Sultan Abdülhamit hakkında eleştirel içerikli ifadelerini kullanmıştı.

ebubekir-1.jpg

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise programla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu ifadelerle ilgili inceleme başlatıldığını belirterek, “TELE 1 televizyonunda 18 dakika isimli programda program sunucu Merdan Yanardağ isimli şahsın Sultan Abdulhamid Han ile ilgili sözleri nedeni ile inceleme başlatılmıştır” dedi.

merdan-yanardag-1.jpg

Gazeteci Merdan Yanardağ, gelişmeler hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Yanardağ’ın açıklamaları şu şekilde:

“RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin adlı şahıs, gece yarısı 03.00’de TELE 1 hakkında inceleme başlatıldığını açıklıyor. Hayrola Sayın Şahin, darbe mi yapıyorsunuz, aceleniz nedir? Ülke TV için 10 gün beklediniz. Padişahlar eleştirilemez diye, bir yasa mı var? Siz mahkeme misiniz?”

merdan-yanardag-2.jpg

“ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM”

“Abdülhamit despotluğunu (rejimi) eleştirdiğim için Cübbeli Ahmet ve Yeni Şafak’ın hedef göstermesi üzerine alçakça, ahlaksızca küfürler ve ölüm tehditleri geliyor. RTÜK inceleme başlatıyor. Bu, Cumhuriyet’le hesaplaşma saldırısıdır. Boyun eğecek miyiz?”