Telegram’dan WhatsApp’ı kızdıracak hamle

Telegram’dan WhatsApp’ı kızdıracak hamle
WhatsAp, kullanım koşulları ve gizlilik ilkesinin yenileneceği duyurmasının ardından milyonlarca kullanıcı Telegram’a geçiş yaptı. WhatsApp'ın kullanıcılarına bildirdiği değişiklik sonrası kullanıcı sayısı hızla artan Telegram, uygulamalar arası geçişi kolaylaştıracak bir özelliği kullanıma sundu.

NTV’de yer alan habere göre, Facebook bünyesindeki WhatsApp, günlerce tartışılan ve gizlilik ilkesi milyonlarca kullanıcının tepkisini çekmişti. Dünyada milyonlarca kişi Telegram’a geçiş yaparken, WhatsApp’ı kızdıracak yeni hamle geldi.

Özellikle de WhatsApp'ın erişim sorunu yaşadığı veya tamamen çöktüğü sıralarda WhatsApp kullananların Telegram'a gelmeleri alışılagelmiş bir durum. Ancak WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini kullanıcılara zorla kabul ettirmek istemesi bu tabloyu tamamen Telegram'ın avantajına çevirdi.

Telegram henüz bir rakam paylaşmasa da, kullanıcıların WhatsApp yerine ağırlıklı olarak Telegram'ı seçtiği dikkat çekiyor.

WhatsApp sohbet geçmişini Telegram'a  aktarmak için izlenmesi gereken yol ise şu şekilde:

1- iPhone veya Android telefonunuzdan WhatsApp uygulamasını açın.

2- WhatsApp uygulamasından Telegram’a taşımak istediğiniz sohbeti açın.

3- WhatsApp'taki grup veya kişi sohbetinin adına tıklayın. Açılan menüden sohbeti dışarı aktar seçeneğine tıklayın.

4- Sohbetlerinizi dilerseniz fotoğraf ve videoları dahil ederek aktarabilirsiniz. Bu ekrandan medyasız ya da medyayı dahil et seçeneklerinden dilediğinizi seçin.

5- Bu işlemden sonra karşınıza gelecek olan paylaş menüsünden ise Telegram uygulamasını seçin.

6- Sohbet geçmişlerinizi aktarmak istediğiniz Telegram sohbetini seçin.

7- Açılan ekrandan İçe Aktar seçeneğini seçin.