Temel Karamollaoğlu’ndan AKP’ye FETÖ’nün siyasi ayağı tepkisi

Temel Karamollaoğlu’ndan AKP’ye FETÖ’nün siyasi ayağı tepkisi
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, FETÖ’nün siyasi ayağının AKP’yi kuran isimler arasında aranması gerektiğini belirterek, “Bunlar nerede? Ayrılmışlar, bir kısmı hapishanede bir kısmı da hükümette” dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmalarıyla ilgili, “Ya bunun siyasi ayağı açık. AK Parti ile başlangıçta kader birliği yapanlarda. Bunlar nerede? Ayrılmışlar, bir kısmı hapishanede bir kısmı da hükümette. İster beğensinler ister beğenmesinler. Neden sürekli olarak bugüne kadar görevlendirdikleri insanlar teker teker ayıklanmaya başlıyor. Suçlarından dolayı değil. Hükümet ile barışamadıkları için” şeklinde konuştu.

Partisinin İl Başkanları ve İl Müfettişleri toplantısında açıklamalar yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Üç buçuk yıl oldu neredeyse bu 15 Temmuz ayaklanmasının, ayaklanma denemesinin ardından. Hala çözülemedi. Neden? Diyorlar ki bunun siyasi ayağı nerede? Diyorlar ki efendim bunlar o kadar güzel teşkilatlanmışlar ki biz bunu hakikaten üç senede, üç buçuk senede değil, belki 33 sene geçse yine kolay kolay çözemeyeceğe benziyoruz. Onun için sürekli olarak olağanüstü hâl kavramı devam ediyor. Siz bunları ilk önce düzgün tarif eder, üstü ihanet, ortası ticaret, altı ibadet derken arkasından da bizimkiler ve bizim olmayanlar diye ayırırsanız hapı yuttunuz işte. Bir daha çözemezsiniz. Bunun siyasi nerede? diyorlar. Ya bunun siyasi ayağı açık. AK Parti ile başlangıçta kader birliği yapanlarda. Bunlar nerede? Ayrılmışlar, bir kısmı hapishanede bir kısmı da hükümette. İster beğensinler ister beğenmesinler. Neden sürekli olarak bugüne kadar görevlendirdikleri insanlar teker teker ayıklanmaya başlıyor. Suçlarından dolayı değil. Hükümet ile barışamadıkları için. Şimdi bir kişiyi yakalayacaklar Türkiye’nin bütün problemleri çözülecek. Mümkün değil. Adalet mümkün, devletin temelidir, adalet olmazsa bunlardan hiçbiri olmaz. Adalet olmazsa devlete güven olmaz"

ERDOĞAN’A TERMİK SANTRAL YASASI TEPKİSİ

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın termik santrallerin filtresiz çalışma süresini uzatan yasayı veto etmesinin çelişkili bir durum olduğunu ifade ederek "Başka ciddi problemimiz ülkemizde şeffaflığın olmaması. Denetim mekanizmaları çalışmıyor. Denetim mekanizmaları çalışmadığı zaman da siz şeffaf bir yönetimle karşı karşıya değilsiniz. Onlar da problemi tam olarak bilmiyorlar. Bunun için sorulan sorulara ciddi cevap veremiyorlar veya bazen vermiyorlar. Yolsuzluk, hukuksuzluk, israf, rüşvet artık kanıksandı. Böyle bir ülke uzun zaman devam edemez. Kimse sesini yükseltemiyor. Türkiye’de öyle bir hal var ki sayın Cumhurbaşkanın etrafında bulunanların emin olun tamamına yakını icraatlardan memnun olmadığı veya icraatın yanlış olduğunu gördüğü zaman karşı çıkamıyor. Bunu gösteremiyor. Bir de çelişkiler var. Anlayamadık tabii biz bunu. Yani bir tarafta AK Parti Genel Başkanı olarak sayın Tayyip Erdoğan’ın tavrı, öbür tarafta da Cumhurbaşkanı, cumhurun başkanı olarak sayın Erdoğan’ın tavrı. Geçenlerde gördük, çelişebiliyor. Bir kanun meclisten AK Parti tarafından geçiriliyor, AK Parti Genel Başkanı’nın talimatı olmadan geçmesi mümkün değil. Öbür taraftan da yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto ediliyor. Bu sadece gördüğümüz ilk misal. Adalete güven olmazsa olmaz" şeklinde konuştu.