Temel Karamollaoğlu'ndan Libya tepkisi

Temel Karamollaoğlu'ndan Libya tepkisi
Gaziantep'te konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Libya'ya asker gönderilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Karamollaoğlu, "Orada akan kanı her damlasında hesap verirsiniz Allah katında" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Gaziantep 7. Olağan Kongresi'nde Libya'ya asker gönderme tezkeresine ilişkin "Orada akan kanı her damlasında hesap verirsiniz Allah katında. Bedava mı zannediyorsun sen bu işleri. Ben prensip itibarıyla askerimiz hiç gitmesin demiyorum" dedi.

"ÖSO'YU LİBYA'YA GÖTÜRECEK"

Türkiye'nin Libya ile önemli bir anlaşma yaptığını hatırlatan Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Evet Libya ile bir anlaşma yapıldı. Doğru bir anlaşma oldu. Akdeniz'de elimizden gitmekte olan bir parça yeniden yerine oturdu. Şimdi bizden askeri destek istiyorlar. Çok dikkatli olmak lazım. Bütünüyle karşı çıkıyor değilim şahsen. Bizim Ergenekon ve arkasından 15 Temmuz vesilesiyle ordumuzda çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bir de bedelli askerlik geldi. Askerlik gücümüz ne yazık ki zayıfladı. Bunu söylemekten hicap ediyorum ama sen gidip orada özel kuvvetler kuracakmışsın. ÖSO'yu Libya'ya götürecek. Yahu adı üzerinde Özgür Suriye Ordusu. Sen bunu Libya'ya götürmeye kalkarsan bu ne manaya gelir. Sen Suriye'deki muhalifleri fiilen kendi adamın gibi beslemiş, eğitmiş ve donatmış olursun. Bunu görün hiç olmazsa. Orada akan kanı her damlasında hesap verirsiniz Allah katında. Bedava mı zannediyorsun sen bu işleri. Ben prensip itibarıyla askerimiz hiç gitmesin demiyorum. Çok ama çok stratejik bir karar veriliyor. Bunun özellikle askerler tarafından enine boyuna müzakere edilmesi lazım. Ani bir kararla ortaya çıkılmaması lazım."

İlgili Haberler