Temel Karamollaoğlu'ndan Osman Kavala açıklaması

Temel Karamollaoğlu'ndan Osman Kavala açıklaması
Gezi Parkı davası ve Osman Kavala'nın tahliyesi hakkında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, beraat kararını doğru bulduğunu açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Balgat'taki eğitim merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gezi davasından beraat eden Osman Kavala’nın, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında tekrar gözaltına alınmasını eleştiren Karamollaoğlu şöyle konuştu:

"Hepimizin farklı kanaatleri olabilir ancak adalet hepimize lazım. Bu vesileyle Gezi Parkı davasında verilen beraatlerin ümit verici olduğuna inanırken sabah bambaşka bir durum ile karşılaştık.

Osman Kavala bu sefer farklı bir suçtan dolayı gözaltına alındı. Burada iki durum var; Kavala farklı suçlardan sürekli içeride kalacak. Akıl alır gibi değil!

Tutukluluk bir tedbirdir. Tutuklama bir ceza değildir ancak bugün cezaya dönüştü. Hükümet, Amerika’daki Guantanamo’yu örnek alıyor."

"SAMANYOLU'NDAKİ SÖZLERİNİ DE UNUTMADIK"

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP grup toplantısında eski Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile ilgili sözleri için ise şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan'ın hocamıza dair sözleri bugün güzel ama biz kendisinin Samanyolu Tv'ye çıkıp 'Şu sandalyedeki aciz insan hala iktidar peşinde, menfaat peşinde' demesini de unutmadık. Kusura bakmasın, ben bunları söylemek istemem ama böyle hitap edince ister istemez bunları da hatırlatma mecburiyeti görüyorum.

Daha hayattayken Erbakan hocamızı itham edenler, üzenler şimdi tutup da sanki onun mirasına sahip çıkıyorlarmış gibi bir tavrın içine girmeleri doğru değil. Kendisi onlarla beraber on sene birlikte hareket etti"

Karamollaoğlu, FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmalarında partisinin FETÖ ile ilişkilendirmeye çalışılmasına ise şu sözlerle tepki gösterdi:

"Biz kimsenin gayri meşru taleplerine evet demeyiz. Kendisi onlarla beraber on sene birlikte hareket etti. Son üç senesi ihtilaflı geçti, sonunda da bir darbe denemesi patlak verince araları bozuldu. Şimdi tutup bizi onlarla beraber yürüyoruz diye itham ediyorlar. El insaf! Yani insan bir şeyler söyler ama söylediklerinin içinde kırıntı da olsa doğruluk payının olması icap eder.

Biz birisinin üzerine hangi ithamla gidilirse gidilsin hukuken suçlu olduğu tescil edilmediği müddetçe adaletin peşinde oluruz. Biz masum insanların cezalandırılmasına karşıyız. Tarifi kendisi yapmıştı, o tarifi kenara itti şimdi. Bunların başı ihanet, ortası ticaret, altı ibadettir dedi. Bu hükümet onlara iltifat ettiği için onların okullarında çocuklarını okutmak isteyenler oldu, onların gazetelerini alıp okuyanlar oldu, onların bankasına para yatıranlar oldu. Hükümetin teşviği ile yapıldı. Onlar onu yaparken ihanet düşünmediler ben eminim onlar bunu ibadet aşkıyla yaptılar.

Hep söyledik. Pensilvanya'dan bir teklif gelmeden üst makamlara kimse atanamıyordu bir dönem. Biz atamadık ki kendileri atadılar. Onun için ben böyle ithamlarda bulunmayı Sayın Cumhurbaşkanı'na yakıştıramıyorum. Kusura bakmasın. Doğru olmayan bir şeyi böyle ortaya koymak hakikaten vebal altına sokar insanı."

'DARBECİLER KARŞISINDA BİZİ BULUR'

Darbe söylentilerinin, Türkiye'nin gerçek gündemini değiştirmeye yönelik bir adım olduğuna işaret eden Karamollaoğlu şöyle konuştu:

Herkes bilsin ki bu milletin iradesine hukuksuz şekilde müdahale etme niyetinde olan kim varsa karşısında bizi bulur. 15 Temmuz öncesinde de sonrasında da bu duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk. Birileri sokaklardan uzak durup 'acaba hangi taraf galip gelir' diye beklerken bizim milletimiz sokağa çıktı.
15 Temmuz'da şehit düşen ve yaralanan vatandaşlar olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, "Eğer bir darbe tehdidi varsa ülkenin ilgili kurumları üzerine düşen görevi bir an önce yerine getirmeli ve bu şüpheyi ortadan kaldırmalıdır" dedi.

Türkiye'de ekonomik sorunların devam ettiğini belirten Karamollaoğlu, vatandaşların doğal gaz faturalarını ödemekte zorluk çektiğini söyledi. Suriye'deki gelişmelerin endişe verici olduğunu belirten Karamollaoğlu, Türkiye ve Rusya'nın Astana ve Soçi mutabakatına bağlı kalmasının önemine işaret etti.

'FETÖ İLE İLİŞKİSİ OLMAYAN ERBAKAN HOCAMIZDI'

AKP Meclis Grup Toplantısında kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün ülkede tek anlaşamadığı liderin Necmettin Erbakan olduğunu söylemişti. Erdoğan, "Biz de herkes gibi bunlara hukuk ve hakkaniyet sınırları içinde yaklaştık. Ben de görüştüm, Demirel de görüştü, Ecevit de görüştü. Liderler içerisinde sadece ilişkisi olmayan Erbakan Hocamızdı” ifadelerini kullanmıştı.