Tepki çeken Atatürk heykeli kaldırılıyor

Tepki çeken Atatürk heykeli kaldırılıyor
İzmir'in Urla ilçesinde yapılan Atatürk heykelinin, gelen tepkiler üzerine kaldırılacağı açıklandı.

Urla'da iş insanı ve sanatçı Turgut Kahraman, kendi evi olan Zeytinli Köşk'ün bahçesinde 5 metre eninde, 6 metre uzunluğunda, üzerinde mavi, kırmızı, sarı, mor gibi birçok rengin bulunduğu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykeli inşaa etmişti.

İzmir'de son günlerde tartışmalara neden olan Atatürk heykeli gelen tepkilerin ardından kaldırılma kararı alındı. İzmir'in Urla ilçesinde büyük tepki çeken rengarenk Atatürk heykeli ile ilgili konuşan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, heykelin gün içinde kaldırılacağını belirtti.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, "Basın yayın organlarında ve internet sitelerinde yer alan, eleştirilere konu Atatürk Heykeli ile ilgili işletme sahibi ile görüşme sağlanmış ve gün içerisinde kaldırılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla" paylaşımında bulundu.

"DOĞRU BİR ÇALIŞMA OLDUĞUNA İNANIYORUM"

Heykeli inşa eden Turgut Kahraman ise, heykelin renkleri için yapılan eleştiriler için, "Atatürk'ü bütün Anadolu'nun renkleri ile yapmanın doğru bir çalışma olduğuna inanıyorum. Bu şekilde de devam edeceğim" diyerek eserini savunmuştu.ataturk-heykelini-yapan-sanatci-konustuanadolunun-butun-renkleri-var-7481-dhaphoto1-001.jpgataturk-heykelini-yapan-sanatci-konustuanadolunun-butun-renkleri-var-7481-dhaphoto4-001.jpg