Terör örgütü FETÖ'nün e-postaları deşifre edildi! Cennete bilet kesmişler

Terör örgütü FETÖ'nün e-postaları deşifre edildi! Cennete bilet kesmişler
Emniyet birimleri FETÖ'nün mali ayağına operasyon düzenledi. Örgütün internet üzerinden yaptığı yazışmaları ele geçirerek deşifre etti.

TRT Haber’den Büşra Çelik’in haberine göre, 8 Aralık'ta İstanbul polisinin düzenlediği FETÖ operasyonunda önemli dijital dokümanlara el konuldu.

POLİS TAKİBİNDEN KAÇMA HAMLESİ

Yazışmalara göre, terör örgütü 2013 yılından itibaren, FETÖ'ye destek amaçlı banka aracılığıyla gönderilen paraların takibini zorlaştırmak için "bağış" yerine "bilet" denilmesini istedi. 3 Mayıs 2013 tarihinde yapılan yazışmada, örgütün firari olduğu değerlendirilen üst düzey bir yöneticisi, toplu elektronik posta yoluyla duyuru yaptı;

5fd213f55542851ef46e6cba.jpg

"Mayıs ayı 9. taksitlerimizi elden veya banka yoluyla tarafıma ulaştırabilirsiniz. Havalede isim yazmayı unutmayın. Ayrıca burs yazmayalım, bilet diyelim. Ayrıca ödenmeyen biletler mevcuttur. Bilginize."

PARA TRANSFERLERİNDE 'BAĞIŞ' YERİNE 'BİLET' YAZDILAR

Ele geçirilen dijital dokümanlara göre, bazı örgüt üyelerinin, gönderdikleri paranın açıklama bölümüne "cennete bilet" yazması dikkat çekti. Toplanan paralar da terör örgütünün kontrolündeki kapatılan Bank Asya'ya ve 2016 yılında kayyum atanan Kaynak Holding aracılığıyla FETÖ'ye gitti.

Örgüt içinde e-posta yoluyla yapılan yazışmalarda, FETÖ'nün Emniyet ayağının en önemli isimleri arasında yer alan, eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'e ilişkin önemli bir detay da ortaya çıktı.

5fd213e85542851ef46e6cb6.jpg

FETÖ'CÜ ADAYA MALİ DESTEK

2015 seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olan Yılmazer'e örgüt üyeleri tarafından "bilet", "burs", "kurban" gibi isimler altında düzenli mali destek sağlandı.

Kaynak holdinge bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir dernek hakkında FETÖ'yü finanse ettikleri gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişinin İstanbul Emniyeti'ndeki sorgusu sürüyor.