Tesla araçlar bir hatayla daha gündeme geldi. Tekrar şirkete çağırılıyorlar

Tesla araçlar bir hatayla daha gündeme geldi. Tekrar şirkete çağırılıyorlar
Tesla araçlarda aşırı CPU ısınması sorunu yaşandığı aktarıldı. Bu yaşanan sorunlar sebebiyle dokunmatik ekranlar bozuldu. 130 bin araç tekrar servise çağırıldı.

Tesla son dönmede araçlara Türkçe desteği eklemişti ve Türk halkı tarafından bu hareket oldukça beğenilmişti. Bugün bildirilen bir hatada ise CPU ısınması sorunu yaşanmış ve Boombox özelliğinin çalışmamasından sonra toplanması gereken araç sayısı 130 bine çıkmıştır. 

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; 2022 Model 3 ve Y’nin yanı sıra 2021 ve 2022 Model X ve S’yi etkilediği belirtilen aşırı CPU ısınma sorunu, aracın dokunmatik ekranının kısmen veya tamamen bozulmasına yol açmış, ABD’deki Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama yapılmıştır.

İŞTE O AÇIKLAMA: 

Hızlı şarj etme veya hızlı şarja hazırlık sırasında, bilgi-eğlence sistemlerinde merkezi işlem birimi (CPU), beklenenden daha yüksek sıcaklıkları önlemek için yeterince soğumayabilir. Bu da CPU’nun yavaşlamasına veya yeniden başlatılmasına neden olabilir.

Bu sorun sürücülerin yedek kameralarını kullanmasını, dokunmatik ekranı kullanarak vites değiştirmesini ve ön cam sileceklerinin hızını ayarlamasını da engellemiştir.

Ancak sorundan kaynaklı herhangi bir ölme yada yaralanma olayı yaşanmadığı açıklanmıştır.

İlgili Haberler