Elon Musk'tan Tesla çalışanlarına tehdit gibi mesaj

Elon Musk'tan Tesla çalışanlarına tehdit gibi mesaj
Elon Musk Tesla çalışanlarına bir e-posta gönderdi. Mesajın içeriğinde Musk, yöneticilerinin haftada en az 40 saat ofise gelmek zorunda olduklarını dile getirdi ve ofise gelmeyen çalışanların şirketten ayrılmasını söyledi.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; ortaya çıkan yeni bir e-postaya göre Elon Musk, çalışanları ofise çağırma konusuna sert bir dille uyarmış. 

Tesla hissedarı olduğunu iddia eden Samuel Nissim, Twitter’da paylaştığı şirket içi e-postalarıyla büyük merak uyandırdı. İddiaya göre Tesla CEO’su Elon Musk, yöneticilerinin haftada en az 40 saat ofise gelmek zorunda olduklarını dile getirdi.

Henüz Samuel Nissim ve Tesla tarafından doğrulanmayan bu e-postalarda Musk’a göre, haftada 40 saat veya daha fazla süre ofiste çalışmayan kişiler “istifa ettiklerini kabul etmeli.” ifadeleri yer aldı.

Elon Musk tarafından gönderildiği iddia edilen e-postada şu ifadeler kullanıldı: “Uzaktan çalışmaya geçmek isteyen herkes, haftada en az 40 saat ofiste olmalı veya Tesla’dan ayrılmalıdır. Bu, fabrika işçilerinden istediğimizden daha az.”

Twitter’a sızdırılan e-postalar ile ilgili Elon Musk geçiştirme bir açıklamada bulundu. E-postaların doğruluğu hakkında konuşmayan Tesla CEO’su, yüz yüze çalışmayı eski bir model olarak görenlere nasıl cevap vereceğini ortaya koydu.

Twitter’da paylaştığı açıklamada Musk, “(Ofiste çalışmayı eskimiş bulan kişiler) Başka bir yerde çalışıyormuş gibi davranmalı” ifadelerini kullandı.

Tesla CEO’su yine de uzaktan çalışmaya tamamen kapı kapatmış değil. Şirkete “özel katkıda bulunanlar” için istisnalar yapılabileceğini, ancak bunun yönetim tarafından onaylaması gerektiğini belirtti.

“Ne kadar kıdemliyseniz, varlığınız o kadar görünür olmalı. İşte bu yüzden fabrikada o kadar çok yaşadım ki hattakiler yanlarında çalıştığımı görebilsin. Bunu yapmasaydım Tesla çoktan iflas ederdi.”

İlgili Haberler