Tesla, Model S ve Model X sahiplerine şarj müjdesi

Tesla, Model S ve Model X sahiplerine şarj müjdesi
Resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Tesla, Model S veya Model X için yapılan tüm yeni siparişlerin Supercharger istasyon ağından ücretsiz bir şekilde sınırsızca yararlanabileceğini söyledi.

Tesla, dün yaptığı açıklamada yeni bir Model S veya Model X satın alanlar için faydalı bir hizmetini geri getirdiğini duyurdu. Yapılan duyuruya göre yeni bir Model S veya X satın alanlar, Tesla Supercharger istasyonlarından araçlarını sınırsız şekilde şarj edebilecekler.

Tesla’nın yaptığı duyuru, iki modelin de satışlarının azalmasının ardından ve şirketin son üç aylık kazanç raporunda beklenenden daha büyük zarar etmesinden dolayı, satışları bir nebze arttırmaya yönelik yapıldığı düşünülüyor.

Şirket, duyuruyu bir tweet ile yaparak, tüm yeni siparişlerin Supercharger istasyon ağından ücretsiz bir şekilde sınırsızca yararlanabileceğini söyledi.

Tesla, bu hizmetini geçmişteki alıcıları teşvik etmek için ücretsiz bir şekilde sunmuştu. Bu fırsat 2017 yılına kadar tüm Model S veya Model X sahipleri için geçerliydi. Daha sonrasında, CEO Elon Musk programı “sürdürülebilir değil” olarak adlandırmıştı ve Ocak 2017'den sonra şirket, projenin yeniden yapılandırıldığını açıkladı: yeni sürücüler için ücretsiz kullanabilecekleri enerji limiti bir yılda 400 kWh olarak sınırlandırıldı.

Şimdi bu fırsat, sürücülere pahalı teklifleri tekrar gözden geçirmelerine yardımcı olmak için geri dönüyor gibi görünüyor. Temmuz ayının sonunda Tesla, son çeyrekte 408 milyon dolar kaybettiğini açıklamıştı. Tesla’nın geri getirdiği bu uygulama, son zamanlardaki Model S ve Model X satışlarındaki düşüşü önlemek adına yapılan bir hamle gibi görünüyor çünkü bu modeller şirketin en büyük gelir kayağı.