Tesla'dan bilgisayar çalmıştı. Hırsızlığı anlaşılmasın diye yanlış dizüstü bilgisayarı teslim etti

Tesla'dan bilgisayar çalmıştı. Hırsızlığı anlaşılmasın diye yanlış dizüstü bilgisayarı teslim etti
Tesla şirketi bilgisayar çalıntısı kriziyle çalkalanıyor. Şirket çalışanı olan ısı mühendisi Alexander Yatskov iddialara göre süper bilgisayarın verilerini çaldı. Hırsızlığının anlaşılmaması içinse çaldığı bilgisayar yerine farklı bir bilgisayar koydu.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Tesla şirketi eski çalışanları arasında yaşanan bilgi sızıntılarına bir yenisini daha ekledi. Eski mühendisi Alexander Yatskov, şirketin Project Dojo isimli süper bilgisayarının verilerini kopyaladı. Hatta çalışanın, şirkete girerken bile yalan söylediği ortaya çıktı.

Yatsko, süper bilgisayarın soğutma sistemlerinin tasarımına yardımcı olması için Ocak 2020’de işe alındı. Ancak Tesla’nın ABD Bölge Mahkemesine sunduğu şikayet, Yatsko’nun erişim hakkına sahip olduğu “gizli bilgileri ifşa etmeme anlaşmasını” ihlal ettiğini ortaya koydu.

Tesla konuya ilişkin şöyle açıklama yaptı:

Tesla Ticari Sırlarına erişim; diğer şirketlerdeki mühendislerin, Tesla’nın Ticari Sırlarını tersine mühendislik yaparak benzer süper bilgisayar termal sistemlerini çok kısa sürede ve Tesla’nın inşa etmesi için harcadığı maliyetin daha azıyla oluşturmalarını sağlayacaktır.

İlgili Haberler